3 bin 756 metrede demokrasi nöbeti

3 bin 756 metrede demokrasi nöbeti

 Adanalı kadın dağcılardan 3 bin 756 metrede demokrasi nöbetiAdanalı kadın dağcı Deniz Eroğlu, beraberindeki bir grup kadınla birlikte darbe teşebbüsüne...

 

Adanalı kadın dağcılardan 3 bin 756 metrede demokrasi nöbeti

Adanalı kadın dağcı Deniz Eroğlu, beraberindeki bir grup kadınla birlikte darbe teşebbüsüne tepki göstermek amacıyla 3 bin 756 metre yükseklikteki Demirkazık Dağı'na tırmandı.

 

  - Dağcı Deniz Eroğlu:

  - "Yurdun dağına taşı sahip olduğumuz göstermek istedik"

 

  (Fotoğraflı)

 

  ADANA (İHA) - Yurt içi ve dışında birçok tırmanış gerçekleştiren Adanalı kadın dağcı Deniz Eroğlu ve beraberindeki kadınlar, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe teşebbüsüne tepkisini göstermek amacıyla 3 bin 756 metre yükseklikteki Demirkazık Dağı'na tırmanıp Türk Bayrağı dalgalandırdı. 

  Tarık Bünyamin Kara rehberliğinde 4 kişilik bir kadın grubuyla tırmanışı gerçekleştirdiğini belirten Deniz Eroğlu, Demirkazık dağına ikinci tırmanışı olduğunu, fakat tırmanış amacının verdiği motivasyonla hiç zorluk yaşamadığını belirtti.

  Adana’da basın danışmanı olarak görev yapan Eroğlu 15 Temmuz askeri darbe girişimi sırasında sıcak noktada olduğunu belirterek, “Sivil halkı tehdit eden jet, helikopter ve bomba seslerine ve halkını koruma amaçlı kullanılan namluların vatandaşın üzerine doğrulttuğuna şahit oldum. O tarihten itibaren vatanını koruma amaçlı meydanlarda ellerinde bayrak, nifak odaklarına tavrını gösteren herkese saygı duyuyorum. Umarım bu birlik ve beraberlik ruhu hiç bitmez çünkü, 800 bin kilometre karelik alanda gidecek başka yerimiz yok’’ dedi.

 

  Yurdun dağına taşı sahip olduğumuz göstermek istedik

  Amacının Milli Birlik ve Demokrasi Nöbeti'nin son gününü zorlu bir zirvede taçlandırmak olduğuna değinen Eroğlu, “Sıradan vatandaşlar olarak sadece meydanlarda değil Türkiye’nin en ücra köşesinden en yüksek zirvesine kadar vatanımıza sahip çıktığımızı göstermek ve tüm terör yapılanmalarına karşı sivil dayanışmayla en zorlu zirvelerin bile üstesinden gelebileceğimizin mesajını vermeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

  Deniz Eroğlu, meydanların ağır silahlardan temizlenmesine rağmen, terörün hala devam ettiğini, doğuda birçok dağın tırmanışa kapalı olduğunu ve umudunun en kısa zamanda Reşko Dağı'na bayrak dikmek olduğunu söyledi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler