4. İslami Dayanışma Oyunları'nda perde kapandı

4. İslami Dayanışma Oyunları'nda perde kapandı

Azerbaycan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları, Bakü Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen görkemli kapanış töreniyle sona erdi.

BAKÜ

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları, Bakü Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen görkemli kapanış töreniyle sona erdi.

Güney rüzgarı anlamına gelen "Gilavar" ismi verilen gösteriden oluşan tören, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı, 4. İslami Dayanışma Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Mihriban Aliyeva'nın katılımcıları selamlamasıyla başladı.

Azerbaycan Milli Marşı'nın okunması ve ülke bayrağının göndere çekilmesi ile devam eden törende, katılımcı ülkelerin bayrakları sporcular eşliğinde sahneye çıkarıldı. Türkiye bayrağını oyunlarda tenis dalında altın madalya kazanan Altuğ Çelikbilek taşıdı. Ardından oyunlarda yarışan tüm sporcuların geçidi gerçekleştirildi.

Atletlerin geçidi sırasında Türk ve Azerbaycanlı sporcuların coşkuyla alkışlanması dikkati çekti.

Havai fişek ve ağırlıklı olarak Azerbaycan kültürünün yansıtıldığı koreografi gösterilerinin ardından konuşma yapan Mihriban Aliyeva, tüm sporculara ve organizasyonda görev yapan gönüllülere teşekkür etti.

Aliyeva, oyunlarda birincilik kazanan Azerbaycan Milli Takımı'nı kutlayarak, "Asıl zafer, İslam dayanışmasında kazandığımız zaferdir. Gelin bu birliği koruyalım, dayanışmamızı güçlendirelim. Allah tüm Müslümanları korusun. 2021'de oyunlar İstanbul'da yapılacak. Türk kardeşlerimize başarılar diliyorum." dedi.

Türk bayrağı göndere çekildi

Tören, 2021'de 5. İslami Dayanışma Oyunları ev sahipliği yapacak İstanbul'la ilgili videonun gösterilmesi ve İslami Dayanışma Oyunları Federasyonu (ISSF) Genel Sekreteri Faysal el-Nasar'ın ISSF bayrağını, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden'e takdim etmesiyle devam etti. Ardından Türk bayrağı, havai fişek eşliğinde göndere çekildi ve İstiklal Marşı seslendirildi.

Tören ünlü Azerbaycanlı sanatçılar Semra Rahimli, Nigar Camal, Miri Yusif, Sabina Babayeva, Eldar ve Tünzale Ağayeva'nın konseriyle sürdü. 

Türkiye, oyunları 2. sırada tamamladı

12 Mayıs'ta start verilen oyunlarda 54 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcu, atıcılık, atlama, atletizm-para atletizm, 3'e 3 basketbol, boks, artistik cimnastik, ritmik cimnastik, futbol, güreş, halter, hentbol, judo-görme engelli judo, karate, masa tenisi, sutopu, tekvando, tenis, voleybol, wushu, yüzme ve zurkhaneh branşlarında mücadele verdi.

Ev sahibi Azerbaycan, 75 altın, 50 gümüş ve 37 bronz olmak üzere toplam 162 madalya elde ederek oyunları birinci tamamladı.

Oyunlara 336 sporcu ile katılan Türkiye, 71 altın, 67 gümüş ve 57 bronz olmak üzere toplam 195 madalya ile ikinci sırada yer aldı.

İran ise 39 altın, 26 gümüş ve 33 bronz olmak üzere 98 madalya ile üçüncü oldu.

Muhabir: Ruslan Rehimov

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler