'ABD'nin Kudüs kararı sonrası 14 Filistinli şehit oldu'

'ABD'nin Kudüs kararı sonrası 14 Filistinli şehit oldu'

Filistin Başbakanı Hamdallah, Trump'ın Kudüs kararının ardından İsrail güçlerinin gösterilere müdahaleleri, Gazze'ye saldırıları ya da hapishanede "tıbbi ihmal" sonucu 14 Filistinlinin şehit olduğunu söyledi.

'ABD'nin Kudüs kararı sonrası 14 Filistinli şehit oldu'

RAMALLAH

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararının ardından yaşanan süreçte 14 Filistinlinin şehit olduğunu belirtti.

kudus-001-001.jpg

Hamdallah, Ramallah'ta Ulusal İdare Okulu'nun yönetici yetiştirme programının ilk mezunları için düzenlenen törende konuştu. Trump'ın 6 Aralık'ta Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının ardından yaşananlara değinen Hamdallah, bu süreçte İsrail güçlerinin gösterilere müdahaleleri ya da Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 13 Filistinlinin şehit düştüğünü söyledi.

Hamdallah, bir Filistinli tutuklunun ise İsrail hapishanesinde "tıbbi ihmal" sonucu şehit olduğunu ifade etti.

Filistin Başbakanı, aynı süreçte İsrail güçlerinin bin 200 Filistinliyi gözaltına aldığına ve bunların 300'den fazlasının çocuk olduğuna işaret etti.

Ocak ayı boyunca İsrail güçlerinin 26 yıkım gerçekleştirdiğini belirten Hamdallah, Filistin yönetiminin, halkının toprağından, kutsallarından ve hukukundan vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Hamdallah, "Tarihi hakkımız olan 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan bağımsız devletimizde yaşama konusunda kararlıyız. Aynı şekilde, iki devletli çözüm, uluslararası hukuk, Arap Barış Girişimi ve Birleşmiş Milletler kararları doğrultusundaki adil barış konusunda da kararlıyız." dedi.

Filistin Başbakanı Hamdallah, ABD'nin Kudüs kararı ile İsrail'in yeni Yahudi yerleşim yerleri inşa etme, Filistinlileri Kudüs, Ağvar ve diğer bölgelerdeki topraklarından göç ettirme ve evlerini yıkma gibi uygulamalarına yeşil ışık yaktığını aktardı.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık 2017'de yaptığı açıklamada, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini duyurmuştu.

Muhabir: Qays Abu Samra,Ayşe Sümeyra Aydoğdu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler