Adana Film Festivali için başvurular başladı   

Adana Film Festivali için başvurular başladı   

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce 22-30 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nin yarışma bölümüne katılmak isteyen sinemacılar için son başvuru tarihi 27 Temmuz 2018 olarak belirlendi 

ADANA (İHA) - 25. Uluslararası Adana Film Festivali için başvurular başladı. 
Festivalde bu yıl Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışması bölümleri yer alacak. 

Adana Kısa Film Yarışması’nın son başvuru tarihi 20 Temmuz 2018, diğer yarışmalar için son başvuru tarihi ise 27 Temmuz 2018 olarak belirlendi. 
 
Toplam 900 bin TL ödül 
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında bu yıl verilecek bazı para ödülleri şöyle: 
En İy Film Ödülü: 350 bin lira, Yılmaz Güney Ödülü: 75 bin lira, Adana İzleyici Ödülü: 25 bin lira, En İyi Yönetmen Ödülü: 50 bin lira, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: 20 bin lira, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: 20 bin lira, En İyi Müzik Ödülü: 15 bin lira, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: 15 bin lira, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü: 10 bin lira, En İyi Kurgu Ödülü: 10 bin lira, Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: 10 bin lira, Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: 10 bin lira 
Farklı kategorilerle birlikte toplamda yaklaşık 900 bin lira ödül verilecek. 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, her festivalin bir öncekinden daha kapsamlı ve etkili olduğunu görmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Başkan Sözlü, “25. Uluslararası Adana Film Festivali, inanıyorum ki bir öncekinden daha renkli ve etkili olacak. Türk sineması, ülke içinde Hollywood tekeliyle rekabet edebilen ender yapılanmalardan biri. Adana Film Festivali hem Adanamızın, hem de ülkemizin tanıtımına önemli katkı sağlıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak sanata, kültüre destek sağlamaya devam edeceğiz” dedi. 
 
"Türk Sineması’nın uluslararası rekabet gücü artsın" 
Uluslararası Adana Film Festivali Direktörü İsmail Dikilitaş da, Türk Sineması’nın 22 Eylül-30 Eylül 2018 tarihlerinde Adana’da nefes alacağını belirterek, Türk Sineması’nın uluslararası rekabet gücü olan eserlere imza atabilmesine destek verebilmek, Adana’nın tanıtımına katkı sağlayabilmek için bu yıl da ellerinden geleni büyük bir özveriyle yapacaklarını açıkladı. İsmail Dikilitaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün sanatın birçok dalına çok önem verdiğini, sinema sanatının gelişmesinde rol oynayan Adana Film Festivali’nin güçlenmesi ve etkisinin artması için aktardığı talimatlar doğrultusunda hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti. 
               

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler