Adana Ticaret Borsası Başkanı Bilgiç:

Adana Ticaret Borsası Başkanı Bilgiç:

 - "Stratejik öneme sahip pamuğun üretim alanları artmalı. Yağlı tohum üretiminin ve üretim alanlarının artırılmasına yönelik olarak Gıda Tarım...

 

- "Stratejik öneme sahip pamuğun üretim alanları artmalı. Yağlı tohum üretiminin ve üretim alanlarının artırılmasına yönelik olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının planladığı 'Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modelini' heyecanla bekliyoruz"

 

ADANA (AA) - Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, pamuğun stratejik öneme sahip bir ürün olduğunu ve bu nedenle üretim alanlarının artırılması gerektiğini belirterek, yağlı tohum üretiminin ve üretim alanlarının artırılmasına yönelik olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hayata geçirmeyi planladığı "Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli"ni heyecanla beklediklerini bildirdi.

 

Bilgiç yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde pamuk başta olmak üzere, daha yüksek katma değerli ürünlere yönelinmesinin önemli olduğunu ifade etti.

 

Pamuk hasadının her yıl ilk olarak Adana’da yapıldığına işaret eden Bilgiç, bu yıl da Karataş ilçesi Bahçe köyünde ilk pamuk hasadının gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Türkiye'nin pamukta dışa bağımlı olduğunu ifade eden Bilgiç, şunları kaydetti:

 

"Stratejik öneme sahip pamuğun üretim alanları artmalı. Böylesi öneme sahip pamuk, soya fasulyesi gibi yağlı tohumların üretiminin ve üretim alanlarının artırılmasına yönelik Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yapmayı planladığı 'Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modelini' heyecanla bekliyoruz. Söz konusu model, bir ürün en iyi nerede yetişiyorsa, o bölgede o ürüne yüksek prim sağlanmasını öngörüyor. Bu modelde pamuk için Çukurova yöresi, Güneydoğu Anadolu ve Ege bölgelerinde, soya için ise Çukurova yöresinde fark ödeme desteğinin artırılarak, ülkede pamuk ve soya üretiminin artırılması sağlanacak."

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler