Adana'da buğday rekoltesinde düşüş

Adana'da buğday rekoltesinde düşüş

 - Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Doğru:- "Adana’da, buğday rekoltesinde yüzde 15-20 civarında düşüş yaşandı. Bu oran, bazı kıraç bölgelerde...

 

- Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Doğru:

- "Adana’da, buğday rekoltesinde yüzde 15-20 civarında düşüş yaşandı. Bu oran, bazı kıraç bölgelerde yüzde 50’lere kadar çıkıyor"

 

 

ADANA (AA) - Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Türkiye’nin ilk buğday hasadının yapıldığı Adana’da, rekoltede yüzde 15-20 civarında düşüş yaşandığını bildirdi.

 

Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl buğdayın dolgunluk döneminde yeterli yağış olmamasının ürünü olumsuz etkilediğini belirtti.

 

Kentte yağışların yılbaşına kadar iyi iken mart ve nisan ayına doğru azaldığını bildiren Doğru, "Bu dönemin, tam da buğdayın dolgunluk dönemi olması nedeniyle ovadaki arazilerde yüzde 15-20 civarında rekolte düşüklüğü var. Bu oran, bazı kıraç bölgelerde yüzde 50’lere kadar çıkıyor." ifadesini kullandı.

 

Üreticinin, rekoltedeki düşüşe rağmen piyasada oluşan fiyatlardan memnun olduğunu vurgulayan Doğru, şunları kaydetti:

 

"Adana, buğdayda turfanda üretim yapan bir şehir. Türkiye’nin ilk buğday hasadı Adana’da yapıldığı için gayet iyi bir talep vardı. Üreticilerimiz, ürününün kilogramını 0,90- 0,95 TL arasında sattı. Şu an için Toprak Mahsülleri Ofisinin (TMO) piyasalara alım yönünde müdahalesi piyasa dengelerine zarar verebilir. Çünkü rekoltenin düşük olması ve fiyatların çiftçi lehine artması beklentisi var. TMO yetkilileri de piyasayı günlük takip edip, her an fiyat açıklayarak alım yapacak durumda."

 

Doğru, kendilerine, buğday rekoltesinde İç Anadolu Bölgesi’nde daha yüksek düşüş olacağı yönünde bilgiler geldiğini de belirtti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler