Adana'da uzlaştırmacı adaylarına eğitim verildi

Adana'da uzlaştırmacı adaylarına eğitim verildi

- Adana’da yaklaşık 800 uzlaştırmacı adayına eğitim verildiği bildirildi.

ADANA (AA)

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Yönetmeliği kapsamında Adalet Bakanlığı Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı tarafından uzlaştırmacılara zorunlu eğitim getirildi.

Mağdurların haklarının korunmasını, suç faillerinin topluma kazandırılmalarını de sağlayan uzlaştırma müessesenin kurumsallaşması amacıyla düzenlenen program çerçevesinde, Adana’da, hukuk fakültesi ile hukuk eğitimi görmüş işletme, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve siyasal bilgiler fakültesinden mezun olan yaklaşık 800 kişi uzlaştırmacı olabilmek başvuru yaptı.

Adana Adliyesi’nde görevli aralarında yazı işleri müdürü ve zabıt katiplerinin de bulunduğu uzlaştırmacı adayları, 48 saat teorik ve uygulamalı olarak "onarıcı adalet, onarıcı adalet programlarında mağdur fail uzlaştırması, alternatif uyuşmazlık çözümü, iletişim, müzakere teknikleri, uygulama eğitimi ve ceza adalet sistemi" konularında eğitimler aldı.

Eğitimi başarıyla tamamlayan uzlaştırmacı adayları, düzenlenen törenle sertifikalarını alarak 11 Mart’ta yapılacak 2018 Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Sınavı'na başvurma hakkı kazandı. Sınavda en az 70 puan alanlar uzlaştırmacı siciline kaydedilerek, uzlaştırmacı olarak çalışmaya başlayabilecek. 

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, uzlaştırmanın, tarafların memnuniyetini en üst düzeye çekme ve toplumsal barışa katkı sağlama açısından ceza adaletine yeni bir bakış açısı getirdiğini belirtti. 

Yeni düzenlemeyle uzlaşmanın kurumsal bir hale geleceğini ifade eden Yeldan, şunları kaydetti:

“Özellikle mağdur tarafın yargılama sürecinde korunması, desteklenmesi ve gördüğü zararları giderilmesini amaçlayan uzlaştırma kurumunun Adana’da daha çok yaygınlaştırılması ve güçlendirilmesi için çalışıyoruz. Yeni uzlaştırmacı kadrosuyla daha çok uzlaştırma yaparak, toplumsal barışa katkılar sağlayarak Türkiye genelinde birinci olmayı hedefliyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler