Adana'daki protokol skandalını TBMM'ye taşıdı.

Adana'daki protokol skandalını TBMM'ye taşıdı.

Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana'daki protokol skandalını TBMM'ye taşıdı.

Adana'daki protokol skandalını TBMM'ye taşıdı.

Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana'daki protokol skandalını TBMM'ye taşıdı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana Valiliğinin düzenlediği şehitleri anma etkinliğinde yaşanan protokol skandalını Meclis gündemine taşıdı. Bulut, seçilmiş milletvekillerine protokolde yer ayrılmaması ve CHP İl Başkanı Emrah Kozay’ın adının ‘protokol gereği’ bahanesiyle anons edilmemesinin etkinliğe gölge düşürdüğünü söyledi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana Valiliğinin düzenlediği şehitleri anma etkinliğinde yaşanan skandalı Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Bulut, Adana’nın seçilmiş milletvekilleri olarak kendilerine protokolde yer ayrılmadığını kaydetti. İl Başkanı Emrah Kozay’ın adının da protokol gereği bahanesiyle anons edilmediğini, buna karşın MHP İl Başkanının adının anons edildiğini belirten Bulut, bu ayrımcı tutumun şehitlerimiz adına düzenlenen etkinliğe gölge düşürdüğünü bildirdi.

HUKUK VE AKIL DIŞI

CHP’li Bulut, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun nefret yüklü dili ve valiliklere gönderdiği ‘CHP’li il başkanlarını törenlere almayın’ genelgesinin, hukuk ve akıl dışı olmasına karşın Adana’da eksiksiz uygulandığını üzülerek gördük. Öncelikle şehitler herhangi bir siyasi partinin değil 81 milyonun şehididir. Valiliğin düzenlediği bu etkinlikte yapılan ayrımcılık, toplumsal barışı, huzuru, bir arada yaşama kültürünü derinden yaralayacak niteliktedir” dedi.

SARAY’IN FERMANI YETMEZ

Ülkenin birleştirici unsuru şehitler üzerinden ayırım yapmanın, şehitleri siyasete malzeme yapmanın tek kelimeyle vicdansızlık olduğunu belirten Bulut, “ Biz her şeyden önce tek bir şehit olmasın isteriz. Ama yaşanacak acı olaylarda; CHP olarak şehit ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bizim şehitlerimize son görevimizi yapmamıza engel olmaya ne Soylu’nun genelgesi ne de Saray’ın fermanı yetmeyecektir” ifadelerini kullandı.

BÖLÜCÜ VE AYRIŞTIRICI OLAN BU GENELGENİN HUKUKİ DAYANAĞI NEDİR?

Bulut, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

-Etkinlikte İl Başkanımız Emrah Kozay’ın adı ‘protokol gereği’ bahanesiyle anons edilmezken, MHP İl Başkanının adının anons edilmesinin gerekçesi nedir?

-Söz konusu protokol sadece CHP İl Başkanları için mi geçerlidir?

-Etkinlikte seçilmiş milletvekillerine yer ayrılmamasının gerekçesi nedir?

-Bölücü ve ayrıştırıcı olan bu genelgenin hukuki dayanağı nedir?

-İçişleri Bakanlığının söz konusu keyfi genelgesi iptal edilecek midir?

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler