Ağabey cinayetine ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Ağabey cinayetine ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

- Adana'da anne ve babasına kötü davrandığı, kendisine de zorla uyuşturucu sattırmak istediğini iddia ettiği ağabeyini öldüren 15 yaşındaki sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da anne ve babasına kötü davrandığı, kendisine de zorla uyuşturucu sattırmak istediğini öne sürdüğü ağabeyini öldüren 15 yaşındaki zanlı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık A.O, müştekiler maktulün eşi Fethiye, annesi Kadriye ve babası Mehmet Emin O. ile sanık avukatı katıldı.

A.O. savunmasında, ağabeyi ile hem kendisinin hem de anne ve babasının sorunları olduğunu ileri sürdü.

 Ağabeyinin uyuşturucu madde kullandığını iddia eden A.O, şunları kaydetti:

"Ağabeyim uyuşturucu yüzünden annem ve babamı da döverdi. Küçüklükten bu yana benden komşularımızın eşyalarını çalmamı ve uyuşturucu satmamı istiyordu. Olay günü berberde tıraş olup eve giderken beni takip ettiğini görüp kaçtım. Motosikletle peşimden gelip beni zorla motosiklete bindirdi. Parka götürdü. Uyuşturucu satmamı istedi, zor durumda olduğunu söyledi. Satmayacağımı söylediğimde boğazımı sıktı, ‘satacaksın’ dedi. Kabul etmedim. Mahalleye gittiğimde ağabeyimin babamla tartıştığını gördüm. Tüfeği alıp geldim. Babama elini kaldırdı, korkutmak için yere ateş ettim. Acemi olduğum için namlu havaya kalktı ve silah ateş aldı. Yere doğru 2 el ateş ettim. Öldürme niyetim yoktu. Sadece anneme, babama ve bana zarar vermesini istemedim. Pişmanım.” 

Baba Mehmet Emin O, ölen oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu iddia ederek "Kardeşini de bağımlı olmaya teşvik ediyordu. Olay 30 saniye sürdü." dedi.

Savcı, sanık A.O’nun ağabeyini kendisine, anne ve babasına yaptığı haksız eylemlerinden dolayı tüfekle 2 el ateş ederek öldürdüğünü belirtip sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmesini, verilecek cezada haksız tahrik ve yaş indirimlerinin uygulanmasını istedi. 

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Seyhan ilçesi Gülpınar Mahallesi'nde 20 Ekim 2017'de ağabeyi Engin O'yu (25) pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen A.O (15) tutuklanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler