Antakya Medeniyetler Korosu, Suriyeliler için sahne aldı

Antakya Medeniyetler Korosu, Suriyeliler için sahne aldı

Koro, "Kardeşlik ve Barış için Birlikte Söyleyelim" sloganıyla Suriyeli sığınmacılar için Türkçe, Arapça, Azerice ve Ermenice eserler seslendirildi

KİLİS (AA)

- Antakya Medeniyetler Korosu, Kilis'te barış ve kardeşlik için Suriyeli sığınmacılara konser verdi. 

Kilis Valiliği koordinesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kardeş Medeniyetler Entgrasyonu Projesi" kapsamında düzenlenen konser, Alaeddin Yavaşca Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

Suriyelilerin yoğun katılım gösterdiği konserde, Türkçe, Arapça, Azerice ve Ermenice kaside, ilahi ve şarkılar seslendirildi. 

Antakya Medeniyetler Korosu Başkanı Yılmaz Özfırat, konser öncesinde yaptığı konuşmada, koroda üç semavi dinin ve altı mezhebin temsilcilerinin yer aldığını ifade etti.

"Yaratılanı severim, Yaradan'dan ötürü" felsefesiyle hareket ettiklerini, bu yüzden eserlerini barış ve kardeşlik için seslendireceklerini belirten Özfırat, şunları söyledi:

"Konserimiz, Kilis Valiliği koordinesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kardeş Medeniyetler Entegrasyonu Projesi" kapsamında geçici koruma statüsündeki Suriyeli nüfusun toplumsal uyumu için sosyal destek programı dahilinde Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edildi. Biz de Suriyeli kardeşlerimiz için seslendireceğimiz eserlerle onların yanında olduğumuzu göstermeye çalışacağız." diye konuştu. 

Konsere katılan Kilisli Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca da musikinin çok kuvvetli bir sanat olduğunu vurgulayarak, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konsere, Kilis Valisi İsmail Çataklı, Baro Başkanı Hayri Muammer Fazlıağaoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler