Aracıyla tatile giden sürücülere sıcak hava uyarısı

Aracıyla tatile giden sürücülere sıcak hava uyarısı

 Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Sözütek:- "Aşırı sıcak havalarda özellikle saat 10.00-16.00 arasında, ayrıca uykusuz, yorgun ve alkollü...

 

Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Sözütek:

- "Aşırı sıcak havalarda özellikle saat 10.00-16.00 arasında, ayrıca uykusuz, yorgun ve alkollü olarak trafiğe çıkılmamalı"

- "Aracı kullanacaklar, özellikle açık renkli, hafif pamuklu giysiler giymeli, sağlık durumuna göre aşırı yemek yememeli, yağlı yiyeceklerden kaçınmalı, sıvı kaybını önlemek için de gerektiğinde bol su içmelidir"

 

ADANA (AA) - Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, özel araçlarıyla uzun mesafeli tatil yolculuğuna çıkacak sürücülere uyarılarda bulunarak, "Aşırı sıcak havalarda özellikle saat 10.00-16.00 arasında, ayrıca uykusuz, yorgun ve alkollü olarak trafiğe çıkılmamalı" dedi. 

 

Sözütek, yaptığı yazılı açıklamada, tatil dönemi nedeniyle karayollarındaki araç trafiğinin yoğunlaştığını, aşırı sıcaklarla direksiyon başındaki insanlarda stres düzeyinin artığını, bunun da dikkat ve refleks zayıflaması sonucu trafik kazalarının artmasına yol açtığını belirtti. 

 

Uzun mesafeli yola çıkacak özel araç sahibi sürücülerden, seyahat planlamalarını mümkün olduğu kadar havanın serin olduğu sabah ve akşam saatlerine göre yapmalarını tavsiye eden Sözütek, şunları kaydetti:

 

"Aşırı sıcak havalarda özellikle saat 10.00 -16.00 arasında, ayrıca uykusuz, yorgun ve alkollü olarak trafiğe çıkılmamalı. Aracı kullanacaklar, özellikle açık renkli, hafif pamuklu giysiler giymeli, sağlık durumuna göre aşırı yemek yememeli, yağlı yiyeceklerden kaçınmalı, sıvı kaybını önlemek için de gerektiğinde bol su içmelidir. Donanımlı araçlarda klimalar mutlak açılmalı, klimasız araçlarda ise camlar açık tutulmalıdır. Uzun yolda kaliteli ve güneş ışığını iyi filtre edebilen güneş gözlükleri kullanılmalı, sık sık mola vererek, hem kendimizi hem de araçlarımızı dinlendirmeliyiz."

 

Sözütek, sıcakların etkisiyle eriyen asfaltın da trafik güvenliğini riske attığına dikkati çekerek, erimiş asfaltın kış aylarındaki buzlanma kadar tehlikeli olduğunu, bu nedenle aşırı hız ve ani fren yapılmamasını istedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler