Arakanlı Müslümanların Türkiye sevgisi 

Arakanlı Müslümanların Türkiye sevgisi 

Arakanlı Müslümanlar, Türkiye'ye, uluslararası alanda verdiği destek ve yardımseverlerin bölgede yaptığı çalışmalar sebebiyle büyük sevgi besliyor.

SITTWE - ALİ EBUBEKİR TOKCAN (AA) - Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin saldırılarına maruz kalan Arakanlı Müslümanlar, Türkiye'ye, kendilerine uluslararası alanda verdiği destek ve yardımseverlerin bölgede yaptığı çalışmalar nedeniyle büyük sevgi besliyor.

Arakanlı Müslümanlar, Budist saldırılarından en çok etkilenen bölgelerden olan Sittwe şehrindeki Rohingya köylerini ziyaret eden Türk yardım ekiplerine büyük ilgi gösterdi.

arakan-1.jpg

Zor şartlar altında bölgeye ulaşan Türk yardım gönüllülerinin, bu zor günlerde kendilerini unutmamasından mutlu olan Arakanlı Müslümanlar, gösterilen çabadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Arakanlı Müslümanlar, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Myanmar yönetimine gösterdiği tepkiden dolayı müteşekkir olduklarını ifade etti.

Arakanlı bir hayvan satıcısı, Türkiye’ye olan sevgisini bir kumaşın üzerine ay-yıldız çizerek gösterdi. Bu kumaşı satacağı kurbanlığın üzerine bağlayan satıcı, Türkiye'nin Myanmar devletine gösterdiği tepkinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler