ASİM Cuma Namazı Çıkışı "15 Temmuz" Konulu Basın Açıklaması Yaptı..

ASİM Cuma Namazı Çıkışı "15 Temmuz" Konulu Basın Açıklaması Yaptı..

“15 Temmuz” Darbe Girişiminin Yıl Dönü Münasebetiyle Cuma çıkışı Kemeraltı Cami 5 Ocak Meydanında,  Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Genel Başkanı Mahmut Eraslan Basın Açıklaması Yaptı..

asim-33.jpg

ASİM Cuma Namazı Çıkışı "15 Temmuz" Konulu Basın Açıklaması Yaptı..

“15 Temmuz” Darbe Girişiminin Yıl Dönü Münasebetiyle Cuma çıkışı Kemeraltı Cami 5 Ocak Meydanında,  Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Genel Başkanı Mahmut Eraslan Basın Açıklaması Yaptı

"Tarihi Allah Yazar Biz Sadece Duracağımız Yere Karar Veririz"
Aliya İzzetbegoviç

    asim-021.jpg

    Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Genel Başkanı Mahmut Eraslan:

     

    "15 Temmuz 2016..

    Bu tarih milletimizin hafızasına kanla yazılmış bir destan olarak kazınmıştır. Hain Terör Örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da milletimizin istiklalini hedef alan, istikbaline kasteden darbe girişiminin üzerinden bugüne kadar iki yıl geçmiştir. FETÖ Terör Örgütü devlet mekanizmasına sızan resmi ünvanlı militanları ile ülkemizin can damarlarını içten içe çürütmeyi hedef almış ve böylece aklı sıra vuracağı öldürücü darbe ile vatanımızı emperyalist ülkelere peşkeş çekmeyi planlamıştır.

    FETÖ bir yandan devlet mekanizmasını işlevsiz hale getirmeye çalışırken diğer yandan “Dinlerarası Diyalog” saçmalığı ile dinimizin temel inanç sistemini yıpratmaya çalışmıştır. Bu konuda kendisine karşı çıkan pek çok mütedeyyin kişi ve kuruluşlara çeşitli kumpaslarla büyük mağduriyetler yaşatmıştır.

    Ancak FETÖ bu planlarını yürütürken Milletin kadim hafızasını ve dillere destan basiretini hesaba katmamış olmalı ki kırk yılda kurduğu hain tuzak bir gecede tarihin çöp sepetine yollanmıştır.

    Milletimizin asil direnişi hain şebekenin bütün planlarını altüst etmiş ve başta ABD olmak üzere küresel şer güçlerin büyük patronları yaşadıkları büyük hayal kırıklığı ile kahrolmuşlardır.

    asim-2-006.jpg

    FETÖ bugün artık elini kolunu sallayarak alenen icraat yapamamaktadır. Ancak bu durum milletimizi ve hükümeti rehavete düşürmemelidir. FETÖ kırk yıldır var olan sinsi bir yapılanmadır. Dolayısı ile bugün bitti sandığımız bu yapının sinsi bir yılan gibi halen varlığını sürdürüyor olması muhtemeldir.  Daha birkaç gün önce FETÖ elebaşlarından Adil Öksüz’ü takip etmekle sorumlu birimin başındaki kişinin aynı örgüt üyesi olmak isnadı ile gözaltına alınmış olması durumun vahametini net bir şekilde ortaya koymuştur.

    Öte yandan FETÖ’cü üniformalı teröristlerin yıllarca yürüttükleri hukuksuz takipler ve iftiralara dayalı fişlemelerle oluşan devlet hafızasının yeni mağduriyetlere sebebiyet vermemesi için derhal güncellenmesi de büyük bir ehemmiyet arz etmektedir.

    ADNAN OKTAR’IN İFSAT ŞEBEKESİNİN ÇÖKERTİLMESİNİ TAKDİR EDİYORUZ

    Ayrıca önceki gün itibarı ile İstanbul Emniyeti tarafından İsrail muhibbi ve ahlak yoksunu Adnan Oktar adlı şahsa ve beraberindeki 235 avanesine yönelik operasyonu takdirle karşılıyoruz. Hakkında çocuk istismarı, tehdit, şantaj v.b onlarca suç isnadı bulunan bu şer şebekesinin uzantıları bir an evvel deşifre edilip medya üzerinden yaydıkları ifsadın önüne geçilmelidir.

    15 TEMMUZ’UN KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA RUHU ZEDELENMEMELİDİR

    15 Temmuz günü ve gecesi Milletimizin her neferi gibi İslami cemiyetlere, tarikatlere ve çeşitli dini gruplara mensup binlerce vatansever gönüldaşımız da sokaklara çıkmış; istikbaline ve istiklaline sahip çıkmıştır. Bu nedenle teröristlerle mücadele ederken vatansever mütedeyyin insanlarımızı rahatsız edecek söylem ve icraatlardan da uzak durulmalı sapla saman, at izi ile it izi birbirine karıştırılmamalıdır.  Legal mecralarda sivil toplum faaliyeti icra eden dini grupların hareket kabiliyetlerini daraltacak uygulamalara tevessül edilmemelidir. 15 Temmuz’un kardeşlik ve dayanışma ruhu, ayrımcı ve ötekileştirici uygulamalarla zedelenmemelidir. Toplumda karşılığı olan ve kitlelerini 15 Temmuzda sokaklara davet eden vatansever hocalara ve alimlere yönelik sergilenen itibar suikastlerine karşı gerekli tedbirler alınmalı; bu konuda kimi bürokratların cahil veya art niyetli tavırlarına dikkat edilmeli ve fetönün ekmeğine yağ sürülmesine mani olunmalıdır.

    ASİM Bileşenleri olarak Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in dediği gibi durduğumuz yerin öneminin şuurundayız, milletimizin bağımsızlığı nerede ise biz orada olmaya devam edeceğiz.

    Son olarak Kürdü ile, Türkü ile, Zaza’sı ve Çerkez’i ile asil milletimizin 15 Temmuz istiklal direnişini tekraren ve canı gönülden tebrik ediyor, Şehitlerimize rahmet niyaz ederken aynı zamanda bir daha böyle bir ihanetle karşılaşmamayı Yüce Allah’dan temenni ediyoruz."

     

    Kaynak:Haber Kaynağı

    Etiketler :
    HABERE YORUM KAT
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Önceki ve Sonraki Haberler