Av. Çıtırık’ın Saray’da Yapılan Toplantına Neden Katılmadı...

Av. Çıtırık’ın Saray’da Yapılan Toplantına Neden Katılmadı...

 Adana baro başkanı Av. Çıtırık’ın Saray’da Yapılan Toplantına Neden Katılmadığını Açıkladı Basına Ve Kamuoyuna                      &n

 

Adana baro başkanı Av. Çıtırık’ın Saray’da Yapılan Toplantına Neden Katılmadığını Açıkladı

 

Basına Ve Kamuoyuna

                                                      17.08.2016

 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan toplantıya katılmayan 9 Baro Başkanından biri olan Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, toplantıya katılmama gerekçelerini 12 Ağustos 2016 tarih/ 1864 sayılı resmi yazı ile Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'na bildirdiğini belirtti.

TBB'ye gönderdiği yazıyı kamuoyu ile paylaşan Av. Çıtırık, ziyarete katılmama gerekçelerinin resmi yazı ile TBB'ye bildirildiğinin altını çizdi.

Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Baroların bu konuda görüşünün alınmadığını ve TBB'ye barolar tarafından böyle bir yetkilendirme yapılmadığını ifade etti. Av. Çıtırık, yetkilendirme yapılmadığı halde barolar adına böyle bir talepte bulunulmasını doğru bulmadığı belirtti.

Av. Çıtırık, açıklamasında şunları söyledi:

“Yargıtay’ın ev sahipliğinde düzenlenen adli yıl açılış törenlerinde savunmayı temsilen Türkiye Barolar Birliği Başkanı söz alarak savunmanın , yargının ve hukuk devletinin sorunlarını dile getirmekteydi.Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Sayın Av.Metin Feyzioğlu’nun Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşma sırasında dönemin Başbakanı ile yaşadığı tartışma sonrasında yapılan yasal düzenleme ile adli yıl açılış törenlerinin kaldırılmasına karar verilmiştir. Hal böyle iken Türkiye Barolar Birliği Başkanlığının Cumhurbaşkanlığı makamını iki yıllık süre içerisinde ziyaret etmez iken, 16 Ağustos 2016 Salı günü Cumhurbaşkanlığı makamının neden ziyaret edilmek istendiğine de bir anlam veremediğimizi belirtmek isteriz” diye konuştu.

 

İşte Adana Barosu tarafından TBB'ye gönderilen o yazı;

 

 

adanapost.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler