AZİM ÖZTÜRK AKP SEYHAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

AZİM ÖZTÜRK AKP SEYHAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

 Prof. Dr. Azim ÖZTÜRK; 1963 Tokat-Erbaa doğumlu olan ÖZTÜRK, 1983 yılında Adana'ya yerleşti. Yüksek öğrenimine 1984 yılında Çukurova Üniversitesi,...

 

Prof. Dr. Azim ÖZTÜRK; 1963 Tokat-Erbaa doğumlu olan ÖZTÜRK, 1983 yılında Adana'ya yerleşti. Yüksek öğrenimine 1984 yılında Çukurova Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde başladı ve 1989 yılında mezun oldu. Aynı yıl bu fakültenin Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Yüksek Lisans çalışmasını 1991 yılında Ç.Ü.Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı. 

1993 yılında 7.Beş Yıllık Kalkınma Planı hazırlık çalışmalarına ilişkin olarak Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Mahalli İdareler ve Büyükşehir Yönetimi özel ihtisas komisyonu üyesi olarak çalışmalarda bulundu. 

1994 yılında ?Türkiye'de Yerel Yönetimlerin Yeniden Yapılanma Sürecinde Karşılaşılan Yönetim Sorunlarının İncelenmesi ve Bir Model Önerisi? tezi ile Doktor oldu. 

Aynı yıl Mahalli İdareler Eğitim Araştırma Geliştirme Merkezinin desteklediği ?Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri? araştırmasında, proje komisyon üyeliğinde bulundu. 

1996-1997 yıllarında Başbakanlık Yönetim Danışmanı olarak görev yaptı ve ?Kamu Yönetiminin Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Bir Model Tasarımı? çalışmalarına katıldı. 

1999-2000 yıllarında ABD, New York, Syracuse Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak Yerel Yönetimler konusunda çalışmalarda bulundu. 

1999 yılında Adana Ticaret Odası'nın düzenlediği ?ADANA NASIL BİR DÜNYA KENTİ OLABİLİR?? proje yarışmasında BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ aldı. 

2002-2003 yıllarında bir süre TÜBİTAK ? Üniversite Sanayi Araştırma Merkezi'nin danışmanlığını yürüttü ve Çukurova Bölgesinde birçok saygın firmanın da yönetim danışmanlığını yaptı. 

2003 yılında Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı'na getirildi ve Türkiye'de "KAMU YÖNETİMİNİN YENİDEN YAPILANMASI" çalışmasına katıldı. 

Evli ve üç çocuk babasıdır. Eşi Betül ÖZTÜRK, ABD, New York Devlet Üniversitesi, Çocuk Gelişimi programı mezunudur. 

Yerli ve Yabancı Bilimsel dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi ve 6 kitabı bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler