Bakanlar Elvan ve Eroğlu Mersin'de 

Bakanlar Elvan ve Eroğlu Mersin'de 

- Kalkınma Bakanı Elvan: - "Ülkemizini büyümesini, güçlenmesini istemiyorlar. Vesayet altında olsun istiyorlar. Birileri talimat versin hükümetler de onu uygulasın istiyorlar.

Bugüne kadar biz asla izin vermedik, bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz. Milletimiz ne derse o olacak"
- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 
- "Biz 80 yılda yapılanlardan daha fazlasını 14-15 yılda yaptık. Bunun aksini iddia eden varsa hodri meydan"

eroglu.jpg

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Ülkemizini büyümesini, güçlenmesini istemiyorlar. Vesayet altında olsun istiyorlar. Birileri talimat versin hükümetler de onu uygulasın istiyorlar. Bugüne kadar biz asla izin vermedik, bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz. Milletimiz ne derse o olacak." dedi.

Elvan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Mersin'de inşa edilecek 608 milyon lira yatırım bedelli 21 tesisin Değirmençay Mahallesi'nde düzenlenen toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bugüne kadar yapamayacağı hiçbir şeyin sözünü vermediğini söyledi.

Bugün sadece Değirmençay Barajı'nın temelini atmadıklarını dile getiren Elvan, bununla birlikte 21 tesisin de temelini attıklarını  anımsattı. 

Projelerin tümünün zamanından önce tamamlanacağını aktaran Elvan, "Sizlere ne yapılsa azdır. Sizler canınızı vatan, millet, bayrağımız için her zaman feda etmeye hazır olan insanlarsınız. Sizdeki vatan sevgisini başka bir ülkede görmek mümkün değil. Onun için size ne yapsak azdır. Mersinimiz şahlanmaya başladı. Büyüdükçe büyüyecek. Güçlendikçe güçlenecek." ifadesini kullandı. 

Bir taraftan PKK, DEAŞ, FETÖ ve DHKP/C gibi terör örgütleriyle mücadele ederken bir taraftan da Türkiye'yi büyütmeye ve güçlendirmeye devam ettiklerini dile getiren Elvan, şöyle konuştu:

"O terör örgütleri dışında ülkemizin gelişmesini ve güçlenmesini istemeyen ülkeler var. Onlar da bizimle mücadele ediyorlar ama o sizin güçlü desteğiniz, kararlılığınız, vatan sevginiz sürdüğü müddetçe Türkiye güçlendikçe güçlenecek. Dün 8 kardeşimiz şehit oldu. Allah'tan rahmet diliyorum ama buradan sadece o terör örgütlerine değil o terör örgütlerini destekleyenlere de sesleniyorum. Ne yaparsanız yapın, ne ederseniz edin terör örgütlerinin kökünü kurutacağız ve sizlerle de mücadele edeceğiz. Biz 81 milyon olarak güçlü bir milletiz. Bu millet bu güne kadar asla boyunduruk altında kalmadı, bundan sonra da kalmayacak. Bu millet yeter ki istesin, karar versin yapamayacağı bir şey yok. O terör örgütlerinin inlerine giriyoruz ve her birini teker teker temizliyoruz. Allah'ın izniyle tüm terör örgütlerinin de kökünü kurutacağız. Sizler için bu bayrağımız için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Bugüne kadar da büyük bir mücadele gerçekleştirdik. Ülkemizini büyümesini, güçlenmesini istemiyorlar. Vesayet altında olsun istiyorlar. Birileri talimat versin hükümetler de onu uygulasın istiyorlar. Bugüne kadar biz asla izin vermedik, bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz. Milletimiz ne derse o olacak."

- "Mersin'de destan yazdık"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mersin'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

Bugün 21 tesisin temelini atacaklarını anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bu 21 tesisin 19'u DSİ'nin. Gördüğünüz gibi barajlar, göletler, sulama tesisleri var. Orman teşkilatı da çok önemli. Bal ormanları kuruyoruz. Her şey milletimiz için. Toplam 608 milyon liralık bu tesisler bütün Mersin'e hayırlı olsun. Mersin'i çok seviyoruz. Mersinliler, bu bölge insanı vatanına, milletine, bayrağına bağlı güzel insanlar. Hükümetimiz Mersin'e çok değer veriyor. Şu ana kadar 24 milyar liralık yatırımla hükümetimiz Mersin'de destan yazdı. Biz 80 yılda yapılanlardan daha fazlasını 14-15 yılda yaptık. Bunun aksini iddia eden varsa hodri meydan. Bunlardan DSİ, orman, doğa koruma, meteoroloji dahil olmak üzere 5 milyar 700 milyonla birincilik bayrağını elinde bulunduruyoruz. Mersin'in de içinde olduğu 33 milyar liralık Akdeniz Gelişim Projesi ile burası daha da kalkınacak. Bu projeyi 31 Aralık 2019'da saat 16.59'a kadar tamamlayacağız."

Eroğlu, Mersin'e çok güzel hizmetler yaptıkların ve yapmaya devam ettiklerini aktardı.

"Mersin'in suyu yoktu. Berdan Barajı yapılmış, Mersin'de su yoktu" diyen Eroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız başbakan olduğu dönemde bana talimat verdi 'derhal ishale hattını yap' dedi. O dev ishale hattını biz yaptık. Bunun dışında tam 12 tane baraj ve gölet inşa ettik. Bu Torosların suyunu hem Anamur'daki toprakların sulanması için hem de dünyada ilk defa denizin içerisinden dev borularla Kıbrıs'a taşıdık. Kıbrıslılar size teşekkür ediyor." dedi. 

Bu tesislerin bitmesiyle en az 400 milyon liranın çiftçinin cebine ilave para olarak girmesini hedeflediklerini aktaran Eroğlu, "Bir de 293 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Buranın balları meşhur, şifalı. Arzu eden vatandaşa bal ormanı kuruyoruz. Eskiden arıcıları ormana sokmazlardı. Şimdi istediğin yerde bal ormanı kuralım diyoruz. Paran yoksa bile yüzde 20'si hibe geri kalanı faizsiz sizlere maddi destekte verelim çünkü bizim anlayışımızda insanı yaşat ki devlet yaşasın, her şey millet için. Allah nasip ederse bu çerçevede burada sulanmadık toprak bırakmayacağız. Bütün dereleri ıslah ediyoruz. Orman teşkilatı sizlere kalkınma için her türlü desteği verecek." diye konuştu.

Eroğlu, yollar, hastaneler yapıldığını ve eğitimde de muazzam mesafe katedildiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye çok daha büyüyecek, gelişecek. Yeter ki milletimiz arkamızda olsun. Milletimize güveniyoruz. Bugün AK Parti hükümetinin kurulduğu 3 Kasım, 2002 yılında kurulmuştu. Bugün bizim için ayrı bir önem arz ediyor. Bugün özellikle gelişimizin sebebi 15 yıl önce kurulan AK Parti nereden nereye getirdi Türkiye'yi. 6 sıfırı attık, faiz lobisinin hortumlarını kestik. Bu barajlar, yollar, hastaneler nasıl yapılıyor? Gökten döviz, altın yağmıyor. Yaptığımız sizin alın terinizle, kazandığınız verginin yüzde 86'sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu. Recep Tayyip Erdoğan ne yaptı. Bu hortumları kesti." 

Konuşmaların ardından 608 milyon lira yatırım bedelli 21 tesisin temeli atıldı.

Temeli atılan tesislerle 37,93 milyon metreküp su depolanacağı, 167.141 dekar zirai arazinin suya kavuşacağı, yıllık 130,11 milyon metreküp içme suyu sağlanacağı ve 10 mahalle, 2 ilçeyle bin 150 dekar zirai arazinin taşkın zararlarından korunacağı bildirildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler