Başkan Erözgün: 'Basın Bayram'ında Çalışanların Sorunları Çözülsün..'

Başkan Erözgün: 'Basın Bayram'ında Çalışanların Sorunları Çözülsün..'

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün Basın bayramı nedeni ile yayınladığı mesajında, basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesini istedi. 

Her basın bayramında basının tarafsız ve özgür olması gerektiği yazılır çizilir söylenir ama basın çalışanlarının sorunları ne hikmetse bir türlü çözüme kavuşturulmaz, bu seneki basın bayramının basın çalışanlarının sorunlarının tartışılarak çözüme kavuşturulmasına vesile olmasını diliyorum dedi. 

Erözgün, doğru bilgilendirilmiş çağdaş bir toplum için basının güvenilirliği ve tarafsızlığı şüphesiz ki büyük önem taşımaktadır. Basının bu toplumsal görevini sansürsüz, özgür ve demokratik bir şekilde yürütebilmesi, demokratik sistemin güçlü temeller üzerinde yükselmesi, basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesi ile mümkün olacağını belirtti. 

 

Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracının şüphesiz ki basın olduğunu belirten Erözgün, Ancak çalışanlarının sorunları çözülmüş, mesleki itibar ve güveni yükseltilmiş olan, sorunları özgürce tartışma fırsatı veren, yanlışları dile getiren, toplumsal bilinci güçlendiren, kamu adına gerçekleri araştırarak, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan ve demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan bir kurum olarak en ileri seviyede geliştirilmesi gerektiğini belirtti. 

 

Basın-yayın çalışanlarının toplumu aydınlatmak, kamuoyu oluşturmak, iç ve dış dünyadan haberdar etmek için her koşulda bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları zor, meşakkatli ve duyarlı çalışmaların, Ülkemizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum diyen Erözgün, Bu vesile ile hayatını kaybeden basın çalışanlarını saygı ve rahmetle anıyor, Ülkemizde faaliyette bulunan Ulusal ve yerel gazete, radyo ve televizyonlarımız ile ajansların temsilciliğini yapan tüm değerli basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler