'Bu vatan uğruna bin Cennet'im olsa feda etmeye hazırım'

'Bu vatan uğruna bin Cennet'im olsa feda etmeye hazırım'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen komiser yardımcısı Cennet Yiğit'in babası, yargılanan sanıkların savunmalarında "suçsuz olduklarını" ileri sürmelerine tepki gösterdi.

WEB TV ADANAPOST - "Bu vatan uğruna bin Cennet'im olsa feda etmeye hazırım"

KAYSERİ- ESMA KÜÇÜKŞAHİN / SERCAN KÜÇÜKŞAHİN

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen komiser yardımcısı Cennet Yiğit'in ailesi, kızlarının şehadetinin ardından memleketleri Kayseri'nin Bünyan ilçesinde yaşamaya başladı.

Kızıyla en son 15 Temmuz öncesi Ramazan Bayramı'nda Bünyan'da bir arada olan baba Yahya Kemal Yiğit, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Uzun yıllardır Alanya'da yaşadıklarını, arazide çalışıp yorulduğu için 15 Temmuz günü erken uyuduğunu, bir arkadaşının "Özel Harekat bombalanmış, bilginiz var mı?" telefonuyla uyandığını söyleyen Yiğit, daha sonraki gelişmeleri eşiyle televizyonlardan takip ettiklerini belirtti.

"Kendi canımı da feda etmeye hazırım"

Kızının, annesine "Anne, Özel Harekat'ta sıkıntı var, daire başkanımız bizi çağırdı, gidiyorum" şeklinde mesaj attığını, sonra telefonla aradıklarında kızının "Toplantıya giriyorum" diyerek telefonu kapattığını ifade eden Yiğit, şunları aktardı:

"Televizyondan Cumhurbaşkanımızın 'Meydanlara çıkın' davetini alınca ben eşimle helalleştim, meydana indim. Eşim de gelmek istedi, eşime 'Çocuklar babasız olur ama annesiz olmaz, sen dur' dedim. Komşularımızla sokaklara çıktık. Kızımı aradım ara ara, evi aradım, hiçbir haber yoktu. Sabah emniyete gittim, buradan da bir haber alamadım. Ankara'ya gitmeye karar verdik. Yoldayken bir arkadaşım aradı, 'Abi geri dönün, Cennet şehit olmuş' dedi. Biz yıkıldık, Ankara'ya ulaştık. Özel Harekat'a gittik, bombalandıktan sonraki o halini gördük. Çocuğumuzdan haber alamadık, Adli Tıp Kurumuna gittik. İki gün boyunca bekledik. DNA testi sonuçlanınca kızımızın şehadetini öğrendik. Allah o günleri bir daha yaşatmasın. Evlatsız olunuyor ama vatansız olunmuyor. Allah vatanımıza zeval vermesin. Devletimizi yönetenlere Allah güç, kuvvet versin. Bu vatan uğruna değil bir Cennet'im, bin Cennet'im olsa feda etmeye hazırım. Kendi canımı da feda etmeye hazırım."

"O namert pilotun gözlerine bakarak iki cümle söylemek istiyorum"

Türkiye'nin farklı kentlerinde devam eden FETÖ davalarını takip ettiklerini ifade eden Yiğit, Özel Harekat Merkezinin bombalanmasıyla ilgili davanın da yakından takipçisi olacaklarını vurguladı.

Bu davalarda savunmalarını yapan sanıkların ifadelerinde inkara gittiklerini gördüklerini belirten Yiğit, şöyle devam etti:

"Şimdi diğer FETÖ davalarında görüyoruz, inkar ediyorlar. Bunların inkarı normal çünkü bunlar bizim çocuklarımızın üzerine teröristlerin üzerine atamadıkları, atmadıkları misket bombalarını attılar. Beraber mücadele ettikleri özel harekatın üzerine attılar. Hakimlerin, savcıların bunlara göz yumacağına inanmıyorum."

Müdahil olarak duruşmaları takip etmek istediğini bir süre önce görüştüğü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na ilettiğini anlatan Yiğit, "(O duruşma salonuna gireceğim. 54 vatan evladını şehit eden o namert pilotun gözlerine bakarak iki cümle söylemek istiyorum) dedim. Onlar da yardımcı olacaklarını söylediler. O namertler ne kadar inkar ederlerse etsinler, herkes biliyor bunların ne mal olduklarını. İnsan olan insana bunu yapmaz." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler