Sierra Leone'de sel ve toprak kaymaları: 312 ölü

Sierra Leone'de sel ve toprak kaymaları: 312 ölü

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'nin başkenti Freetown'da aşırı yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymasında 312 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

DAKAR

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'nin başkenti Freetown'da aşırı yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymasında 312 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Sierra Leone Kızılhaçı'ndan yapılan açıklamada, başkentin Regent bölgesinde meydana gelen heyelanda, arama kurtarma ekiplerinin toprak altından şu ana kadar 312 kişinin cesedini çıkardığı belirtildi. 

Sierra Leone Devlet Başkanı Yardımcısı Victor Bockarie Foh da toprak altında hala yüzlerce kişinin bulunduğundan endişe edildiğini açıkladı. 

Bölgede çok sayıda evin çamurla kaplandığı kaydedildi. 

Connaught Hastanesinde çalışan Adli Tabip Yetkilisi Sinneh Kamara, afette hayatını kaybedenlerin cesetlerinin hastane morguna sığmadığını belirterek ambulans yardımı çağrısında bulundu. 

Sierra Leone devlet televizyonu da afet nedeniyle rutin programını yarıda keserek kayıp yakınlarını arayan ve cesetleri pirinç çuvallarıyla taşıyan kişilerin görüntülerine yer verdi. 

Arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye asker gönderildi. 

Muhabir: Gamze Türkoğlu Oğuz

 

 

 

WEB TV ADANAPOST -  Burkina Faso'da restorana saldırı: 18 ölü

Saldırıda 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin yaralandığını ifade eden Dandjinu, olayın terör eylemi olduğunu ancak saldırgan sayısının tam olarak bilinmediğini belirtti.

Dandjinu, 3 saldırganın polis tarafından etkisiz hale getirildiğini ancak restoranda halen mahsur kalanların bulunduğunu ifade etti.

Emniyet yetkilisi Guy Ye de 3 veya 4 silahlı saldırganın restorana motosikletlerle geldiğini, restorandakilere rastgele ateş ettiğini bildirdi.

BBC, hastane kaynaklarına dayandırdığı haberde, ölenlerden birinin Türk olduğunu belirtti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

İletişim Bakanı Dandjinu: Saldırganlara yönelik operasyon sona erdi

Burkina Faso İletişim Bakanı Dandjinu,  güvenlik güçlerinin, Vameh Kurumah Caddesi'ndeki restorana gece saatlerinde silahlı saldırı düzenleyenleri etkisiz hale getirmek amacıyla yoğun çalıştığını ifade etti.

Saldırganlara yönelik operasyonun sona erdiğini kaydeden Dandjinu, güvenlik güçlerinin olay yerindeki inceleme çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Devlet Başkanı Kabore saldırıyı kınadı

Burkina Faso Devlet Başkanı Roch Marc Christian Kabore, başkent Vagadugu'da bir restoranı hedef alarak 18 kişinin ölmesine neden olan saldırıyı kınadı.

Dışişleri BakanlığıTerörist saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da dün gece meydana gelen ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırıda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve bir vatandaşımızın da yaralanmasından ayrıca büyük üzüntü duyulmuştur." ifadesi yer aldı. 

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Burkina Faso halkına başsağlığı ile yaralananlara acil şifa dileğinde bulunulan açıklamada, "Türkiye son yıllarda uluslararası terörün hedefi haline gelen Burkina Faso'ya desteğini ve dayanışmasını sürdürecektir." mesajı paylaşıldı.

Muhabir: Alaattin Doğru-Nazlı Yüzbaşıoğlu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler