Çavuşoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun Focus'taki sözlerine tepki

Çavuşoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun Focus'taki sözlerine tepki

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Focus dergisine verdiği mülakata ilişkin, "Türkiye'de can ve mal güvenliği olmadığını söylemek, esasen Türkiye'nin bağrına hançer saplamakla eşdeğerdir." dedi.

BURSA 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa'nın Keles ilçesinde bu yıl 51'incisi düzenlenen Kocayayla Kültür Şöleni'ne katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, milletin içindeki birliği bozmak için, bazılarının çeşitli entrikalar içinde olabileceklerini aktaran Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Ancak unutulmaması gereken bir şey var ki, mesele Türkiye olunca bu ülkeden herkesin aynı noktada buluşması, Türkiye'nin kalkınması, birliğin ve beraberliğin daim olması için çaba sarf etmesi gerekir. Ama bunun bugün böyle olmadığını, bazı siyasi aktörler eliyle, onların ifade ettikleri sözlerle görüyoruz. Bugün maalesef ana muhalefet partisi genel başkanı ne yazık ki 12 seçimdir sandıkta kazanamamaları nedeniyle adeta bir cinnet getiriyor olabilir. Ama siyasi rekabeti ülke düşmanlığına çevirmeyi de bu millet asla ve asla affetmez. Bugün karşı karşıya kaldığımız temel sorunlardan biri de Türkiye'deki ana muhalefet sorunun karşımızda bulunmasıdır. Halbuki ana muhalefet her daim iktidara aday olması gereken ve iktidarın hedeflerine ulaştıramadığı konularda bir alternatif teşkil ederek millete güvence temin etmektir."

"Bu bir siyasi rekabettir, hakemi de millettir"

Çavuşoğlu, ana muhalefet partisinin millete hiçbir şekilde güvence olmadığı gibi bu millete bir sevgisi, saygısının da olmadığını gördüklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zira insanların söylediği sözlerin kalplerinden geçenin açık bir göstergesi olduğunu biliyoruz. Verdiği bir mülakatta Almanya'daki bir dergiye Türkiye'de can ve mal güvenliği olmadığını söyleyecek kadar ileriye giden bir anlayışla karşı karşıyayız. Türkiye'de can ve mal güvenliği olmadığını söylemek, esasen Türkiye'nin bağrına hançer saplamakla eşdeğerdir. Bunu göremeyen insanın siyasette ufku da olmaz, geleceği de olmaz, millet nezdinde itibarı da olmaz. 'Türkiye'de can ve mal güvenliği yoktur' derken, Türkiye'de yatırım yapmak üzere planlamalar yapan, bu ülkenin insanına istihdam sağlayan yabancı yatırımcılara aba altından sopa göstermektesiniz. Siz turizmcilerin bütün beklentilerine adeta kastetmiş olmaktasınız. Siz ülkenize düşmanca bir tasavvurla ortaya çıkmış olmaktasınız. Ama bu millet ne yapılıyorsa bunları can gözüyle görüyor, kalbiyle de idrak ediyor."

Bu partiyi destekleyenlere de çok büyük iş düştüğünü anlatan Çavuşoğlu, "Ne olursa olsun ülkeyi yönetmek konusunda her daim rekabet halinde olabiliriz. Bu bir siyasi rekabettir, hakemi de millettir. Millet sandıkta kararını verecektir, şu ana kadar vermiştir. Ama sizin bu siyasi rekabetinizi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a olan düşmanlığınızı vesile kılarak adeta vatana bir düşmanlık haline getirmeniz, düştüğünüz en dip noktadır Sayın Kılıçdaroğlu." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Sinan Balcıkoca, Mustafa Yılmaz

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler