Çukurova’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Çukurova’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

- Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de ellerinde Türk bayraklarıyla tek yürek olan vatandaşlar meydanları doldurdu

vali-5-003.jpg

Çukurova’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

- Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de ellerinde Türk bayraklarıyla tek yürek olan vatandaşlar meydanları doldurdu
- Adana'da sıcak hava nedeniyle 6 dev fan çalıştırılan alanda, kar ve meyve suyunun karışımıyla yapılan yöresel lezzet karsambaç dağıtıldı

 

ADANA (AA) - Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında vatandaşlar meydanlarda bir araya geldi.

Adana'da Valiliği öncülüğünde Adana Merkez Park'ta düzenlenen programa, kent sakinleri ellerinde Türk bayraklarıyla akın etti.

Programda ilk olarak şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda dualar edildi.

vali-1-111.jpg

Vali Mahmut Demirtaş, yaptığı konuşmada, hain darbe girişimin unutulmamasını, unutturulmamasını sağlayacaklarını belirtti.

15 Temmuz'un bir takvim yaprağından öte olduğunu ifade eden Demirtaş, "15 Temmuz millettir, vatandır, bayraktır devlettir, ezandır. 15 Temmuz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesidir. 15 Temmuz diriliş vaktidir, bir milletin uyanışı, küllerinden yeniden doğuşudur. 15 Temmuz darbeye darbe yapmaktır. Şehadete kanatlanma, kevser ırmağında soluklanmaktır." dedi.

sarieroglu-008.jpg

 

AK Parti Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu da 15 Temmuz’da Adanalıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inerek vatan sevdasının nasıl olacağını gösterdiğini belirtti.

Milletin bu dik duruşunun çok önemli olduğunun altını çizen Sarıeroğlu, şunları söyledi:

"Darbeciler bir sürü hesap yapmışlardı. Vatanımıza, milletimize kastetmek istediler. Bir şeyi unuttular. Bu milletin ayağında çarık olmadan elinde azığı olmadan nasıl Çanakkale'de destan yazdığını unuttular. Aynı milletimiz, yalın ayak çıkarak meydanlara, tanklara göğüs nasıl siper edilirmiş, üniformaları giyen teröristlerce üzerinine çevrilen silahlara nasıl dimdik durulurmuş, F-16'lara nasıl kafa tutulurmuş hepsini tüm dünyaya gösterdi. Bu cesareti, bu yürekliliği gösterecek inanın başka bir millet yok. Bunu ancak biz yapardık ve biz yaptık. Tüm dostlara düşmanlara göstermiş olduk."

solu-001.jpg

Adana'da sıcak hava nedeniyle 6 dev fan çalıştırılan alanda katılımcılara kar ve meyve suyunun karışımıyla yapılan yöresel lezzet karsambaç dağıtıldı.

Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) tarafından da 15 bin kişilik irmik helvası katılımcılara ikram edildi.

kurtulus-1-004.jpg

Programda Türk Kızılayı kan bağışı için stant açtı, çeşitli belediye, sivil toplum kuruluşları ve firmalar tarafından vatandaşlara ikramda bulundu.

bilal-nadir-003.jpg

Programa milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

mersin-007.jpg

- Mersin

Mersin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla "Gençlik Yürüyüşü" düzenlendi. 

Tevfik Sırrı Gür Stadı önünden başlayan yürüyüş, Silifke Caddesi üzerinden Cumhuriyet Alanı'na kadar devam etti. 

Cumhuriyet Alanı'ndaki programda da Kur'an-ı Kerim okundu, daha sonra Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi dua etti.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün ve onun iş birlikçilerinin 2 yıl önce bu gece vatanı işgal etmek, milleti bölüp parçalamak, demokrasiyi ortadan kaldırmak için darbe teşebbüsünde bulunduklarını anımsattı. 

Milletin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara indiğini hatırlatan Su, "Milletimiz vatanına, ülkesine sahip çıktı, darbe girişimini bertaraf etti. Tüm milletimize şükranlarımı arz ediyorum." dedi. 

AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan da 15 Temmuz'un milletin adeta ikinci istiklal mücadelesi olduğunu belirterek, dünyaya demokrasi ve bağımsızlık dersi verildiğini söyledi. 

Kimsenin millet iradesine set vuramayacağını vurgulayan Elvan, "Artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle daha da güçlenerek 2023 hedeflerimizi gerçekleştirerek, birliğimizi güçlendirerek, Türkiye düşmanlarına hiçbir şekilde fırsat vermeyerek hep birlikte yeni bir gelecek inşa ediyoruz. Bunun temelini sizler attınız, bunun yolunu sizler açtınız. Bu gücü biz milletimizden alıyoruz." ifadesini kullandı. 

Milleti hak ettiği geleceğe taşıyacaklarını anlatan Elvan, şunları kaydetti: 

"O gece bu meydanı doldurdunuz. Vatan, millet, ay yıldızlı bayrak için mücadele verdiniz. O gece siz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde demokrasi mücadelesi verirken o 'demokrasi' diyenler sessizdi. Kınayamadılar bile. O Avrupa ülkeleri, bize demokrasi dersi vermek isteyenler sessiz kaldılar. Çünkü onlara göre Türkiye için demokrasi önemli değildi. Onlar için önemliydi. Türkiye Cumhuriyetinin birliği bütünlüğü önemli değildi. Onlar için bu ülkenin bölünmesi parçalanması önemliydi. Ama siz o hainlere karşı tek yürek olduğunuzu gösterdiğiniz." 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise 15 Temmuz'da milletin büyük bir sınavdan geçtiğini hatırlattı.

 

hatay-013.jpg

- Hatay

Hatay'da Antakya Cumhuriyet Alanı'nda toplanan vatandaşlar, Antakya Mehteran Bölüğü öncülüğünde Atatürk Caddesi'nden ellerinde Türk bayraklarıyla törenin düzenleneceği 15 Temmuz Milli İrade Parkı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe Hatay Valisi Erdal Ata, AK Parti Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, dini kanat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulan törende İstiklal Marşı okundu, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından şehitler için dua edildi.

Hatay Vali Erdal Ata, 2016 yılı 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetlerine, bazı kamu kurum ve kuruluşlarına sızmış olan FETÖ'cü hainlerinin yaptığı darbe girişiminin Türk halkının basiretli duruşu meydanlara çıkması, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ve tüm siyasi parti liderlerinin dirayetli duruşu sayesinde püskürtüldüğünü belirtti. 

Bu tür acıların bir daha yaşanmamasını dileyen Ata, Türk milleti var olduğu müddetçe hiç kimsenin ülkede bir takım oyunlar oynamaya cesaret edemeyeceğini kaydetti.

Alanda vatandaşlara Antakya Belediyesi ile Türk Kızılayı tarafından çorba, çay, kek ve meyve suyu ikram edildi. 

 

osmaniye-006.jpg

- Osmaniye

Osmaniye'de vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla etkinliklerin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'nı doldurdu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseriyle devam etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaptığı konuşmanın dev ekrandan izlenmesinin ardından 15 Temmuz'la ilgili sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Program alanında vatandaşlara pilav, çay ve su ikram edildi. 

Programa Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler