Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Önce siz kendi kitabınıza bakın bakalım

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Önce siz kendi kitabınıza bakın bakalım

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, Fransa'da Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkartılması yönünde yayımlanan bildiriye ilişkin, "Siz kendi kitabınıza bakın bakalım, Yahudiler'e yönelik neler var İncil'de?" dedi.

SAKARYA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Bilgiden Bilince Gençlerle Baş Başa" konulu konferansa katıldı. 

Prof. Dr. Erbaş, din düşmanlarının mezhepleri birbirine kışkırtmaya çalıştığını dile getirerek, bu konuda uyanık olunması gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

"Önce siz kendi kitabınıza bakın bakalım"

"İslamofobi" kavramının sınırını aştığını, giderek "anti-İslam" olmaya başladığını söyleyen Erbaş, Fransa'da Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı gerekçesiyle bazı ayetlerin çıkarılması" yönünde yayımlanan bildiriye ilişkin şunları kaydetti:

"Fransa'da cumhurbaşkanlığı yapmış Sarkozy isimli kişinin de içinde bulunduğu 300 kişinin imza attığı bildiriyi görmüşsünüzdür. Öyle büyük bir cehalet var ki sanki Kur'an-ı Kerim farklı inançlardan insanları öldürmeyi teşvik ediyormuş gibi bir mesaj var o bildirinin içerisinde. Aslında bir yalan ya da bir yanlış daha var. Fransızca metnine baktım. Orada, '2. Vatikan Konsili'nde alınan karar gereği İncil'lerde yapıldığı gibi..' diyor. Bu da doğru değil. 2. Vatikan Konsili'nden sonra İncil'den herhangi bir bölüm, herhangi bir cümle çıkarıldığı ile ilgili bir bilgi yok.

Yani güya Yahudilere yönelik birtakım hakaretamiz ifadeler İncil'den çıkarılmış. Hristiyanlar bunu nasıl görmedi anlamadım. O 300 kişinin içerisinde Hristiyan var mı bilmiyorum, eğer varsa önce siz kendi kitabınıza bakın bakalım, Yahudilere yönelik neler var İncil'de? Önce bir bakın bakalım ona."

Muhabir: Ömer Faruk Cebeci-Uğur Subaşı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler