Erdoğan: Tekrar ediyorum, en az üç çocuk!

Erdoğan: Tekrar ediyorum, en az üç çocuk!

'Uluslararası Aile ve Sosyal Politikalar Zirvesi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, ailenin önemine vurgu yaparak baba ve annelere üç çocuk çağrısını yineledi.Başbakan...


'Uluslararası Aile ve Sosyal Politikalar Zirvesi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, ailenin önemine vurgu yaparak baba ve annelere üç çocuk çağrısını yineledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Uluslararası Aile ve Sosyal Politikalar Zirvesi"ne katıldı. Rixos Otel'deki zirvede, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de hazır bulundu. 2012'nin bölgede sorunların, terörün, çatışmanın, yoksulluğun konuşulduğu bir yıl olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, 2013'ün barışın yılı olması temennisinde bulundu.

İşte konuşmadan satırbaşları:

Aile bizim için temel bir unsurdur. Dünya değişirken özünü kaybeden aile tehlikedir, koruyan aile için istikbal için teminattır. O yüzden aileyi maneviyatıyla buluşturmak için gayret içindeyiz. Eğer güçlü bir millet olacaksak güçlü ailelere sahip olmalıyız. Aileyi tehdit eden her zorluğun üzerine gidiyoruz. Maddi sorunların aile üzerinde bir baskı oluşturmaması için önemli tedbirleri yerine getirdik.

PARALARI ANNEYE VERİYORUZ BABAYA DEĞİL, YOKSA SİGARAYA GİDER

Toplamda 108 milyar liralık destek sağladık. Gıda yardımları yaptık, çocuklarını okutamayanlara maddi yardımlarda bulunduk. Bu paraları babaya değil annelere vermiyoruz. Olur ya babaya verirsek sigaraya gider, o yüzden anneye veriyoruz.

AİLE VAR OLDUKÇA, DEVLET, MİLLET VAR OLACAK!

Anneleri ailelerin temel unsuru olarak görüyor ve her alanda destekliyoruz. Anayasa çok önemli değişiklikler yaptık. Hanım kardeşlerimizi şiddetten koruyan yasayı çıkarttık. Kadınların siyasi ve sosyal alanlarda söz sahibi olmaları için tüm engelleri ortadan kaldırıyoruz. Çocuklar, yaşlılar, engelli vatandaşlarımız, şehit aileleri, gazilerimiz için tedbirlerimizi aldık, uyguluyoruz. Aile yapımızı muhafaza etmek, refah ve mutluluk içinde tutmak için her imkanı seferber ettik. Aile var oldukça millet varoldukça devlet var olacak. Aile var oldukça nesiller var olacak. Aileye yönelik her saldırıya doğrudan insanlığa saldırı olarak görüyoruz.

EN AZ ÜÇ ÇOCUK ŞART!

Tekrar sesleniyorum: en az üç çocukla beraber güçlü aileler. Ailelerimizi güç kılmak için bunun olması lazım. Bir, iki çocuk iflas. Üç çocuksa eh işte yerinde saymak. Bizim dinamik, genç nüfusa ihtiyacımız var. Bakınız, insan varsa üretim var. Şu an genç nüfus oldugumuz için kardayız. Ama yavaş yavaş azalıyoruz. Batı bundan sıkıntı çekiyor. Türkiye bu sıkıntıyı yaşamamalı. Bu hassasiyeti lütfen hafife almayın. Bunu dalga dalga yaymalıyız. Bunu başarmalıyız. Parayla pulla ölçülmez bu.

Kaynak: Haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler