FETÖ sanığı hakim savcı çift hakim karşısında 

FETÖ sanığı hakim savcı çift hakim karşısında 

- Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eski hakim ve savcı çiftin yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) 

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık eski cumhuriyet savcısı Fırat B. ve tutuksuz sanık olan eşi eski hakim A.A.B. ile avukatları katıldı. 

Fırat B, mahkemede yaptığı savunmada, savcılık mesleğine 2013 yılında ilk olarak Osmaniye'de başladığını belirterek, "Hakkımdaki katalog evliliğine dair iddiaları kabul etmiyorum. ByLock kaydım çıkmamıştır. Silahlı terör örgütü üyeliğini kesinlikle kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." dedi. 

 A.A.B. ise Osmaniye'de hakim olarak görev yaparken ihraç edildiğini ve üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, sanık savunmalarının dinlenmesinin ardından yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri ile tutuklu sanık Fırat B'nin tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler