FETÖ zanlısı hakim ve savcılar sık sık adliyede toplanmış

FETÖ zanlısı hakim ve savcılar sık sık adliyede toplanmış

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen savcı hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

İddianamede yer alan Adana Adliyesine ait güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi doğrultusunda hazırlanan bilirkişi raporunda, eski savcının, terör örgütüne üye olma iddiasıyla haklarında soruşturma yürütülen hakim ve savcılarla yakın ilişki içerisinde olduğu ve adliyede sık sık bir araya geldiklerinin tespit edildiği belirtildi
- Tanık savcının ifadesinden:
- "Nitelikli dosyalar sıkça medyada ismini gördüğümüz savcılara verilmiştir. Kamuoyunda ses getirici çete operasyonları veya önemli görünen terör dosyaları genelde bu kişilere veriliyordu, bu şekilde kendimin pasifize edildiğini anladım, nöbetçi olduğum haftalarda da arama, dinleme gibi polis tarafından getirilen talepler benim nöbetimden sonraya bırakılıyordu"


ADANA (AA) - NEŞET KARADAĞ - Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eski cumhuriyet savcısıyla ilgili hazırlanan iddianamede, görev yaptığı dönemde örgüt mensubu olduğu ileri sürülen diğer hakim ve savcılarla sık sık adliyede görüştüğü bilgisi yer aldı.

FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilip tutuklanan Eski Adana Cumhuriyet Savcısı A.M.T. hakkında  "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hazırlanan iddianame Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Eski savcı için 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, 2014 yılı HSYK seçiminin kazanılması için terör örgütünün özel bir önem ve çaba sarf ettiği belirtildi.

A.M.T'nin de HSYK seçimleri öncesinde FETÖ'nün talimatları doğrultusunda örgüt lehine çalışmalar yaptığının tespit edildiği kaydedilen iddianamede, sanığın 22 Mayıs ve 1 Haziran 2015 tarihli dilekçeleri ve Adana Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği elektronik postayla "MİT tırları davasında" yargılanan Eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Adana Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, özel yetkili savcılar Özcan Şişman ve Aziz Takcı'yı cezaevinde ziyaret talebinin olduğunun saptandığı bildirildi. 

- Adliyede sürekli bir araya gelmişler

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talebi doğrultusunda Adana Adliyesine ait güvenlik kamera kayıtlarının incelendiği belirtilen iddianamede, 29 Aralık 2016'da hazırlanan bilirkişi raporu da paylaşıldı. İddianamede, rapor doğrultusunda eski savcı ile FETÖ/PDY'ye üye olma iddiasıyla haklarında soruşturma yürütülen hakim ve savcılar İ.A, B.D, B.K, B.B, İ.S.Y, M.A, M.G. ve U.E'nin yakın ilişki içerisinde oldukları ve adliyede sık sık bir araya gelerek görüştüklerinin tespit edildiğine dikkati çekildi. 

Türkiye genelinde sanıkla ilgili bilgi sahibi olan itirafçı ve tanıkların ifadelerine de iddianamede yer verildi.

Tanıklar arasındaki bir savcı, HSYK seçimleri yapılırken bir kısım hakim ve savcının kendi içlerinde birlikte hareket ettiklerini gözlemlediğini anlattı.

Örgüt mensuplarının kamuoyunda ses getirecek dosyalara görevlendirildiğini vurgulayan savcı, "Benim birimde çalışan savcılar içerisinde en kıdemlisi bendim, buna göre bir iş bölümü yapılacağını bekliyordum fakat daha sonra iş bölümü yapıldığında bana bence kıdemime uygun olmayan görevlendirme yapıldı. Daha fazla nitelikli dosyalar sıkça medyada ismini gördüğümüz savcılara verilmiştir. Kamuoyunda ses getirici çete operasyonları veya önemli görünen terör dosyaları genelde bu kişilere veriliyordu, bu şekilde kendimin pasifize edildiğini anladım, nöbetçi olduğum haftalarda da arama, dinleme gibi polis tarafından getirilen talepler benim nöbetimden sonraya bırakılıyordu." ifadelerini kullandı.

Savcı, 2014 HSYK seçimleri bazı hakim ve savcıların grup halinde odaları gezerek bir veya birden fazla kişiye oy istediklerini dile getirdi.

- "MİT tırları savcısının odasında toplanırlardı"

Diğer bir tanık ise MİT tırları savcısı Aziz Takcı ile birlikte çalıştığını belirterek, "Sürekli Aziz Takcı ile odasında çalışırdık. Ancak odada sık sık en az haftada 2 kere olmak üzere bazı savcılarla toplanırlardı. Bu kişiler geldiğinde bizi odadan dışarıya çıkarırlardı." şeklinde ifade verdi.

Bazı tanıklar da aralarında A.M.T'nin de yer aldığı FETÖ zanlısı hakim ve savcıların birinin odasında toplanıp konuştuklarını kaydetti.

Sanık A.M.T. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler