FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

 - Adana, Mersin ve Hatay'da düzenlenen "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı" nöbetleri sürüyor ADANA (AA) - Adana, Mersin ve Hatay'da "Demokrasi ve...

 

- Adana, Mersin ve Hatay'da düzenlenen "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı" nöbetleri sürüyor

 

ADANA (AA) - Adana, Mersin ve Hatay'da "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı" nöbetleri devam ediyor. 

 

Adana'da, Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen demokrasi nöbetinde, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu. 

 

Mitingde, ezan okundu, şehitler için dua edildi. Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve ilahilerin seslendirildiği etkinliğe katılanlar, ellerinde Türk bayrağıyla tekbir getirdi, darbe girişimini protesto etti.

 

Alanda bulunan vatandaşlara Türk Kızılayı, Yüreğir Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca makarna, pilav, su ve çay ikram edildi.

 

- Hatay 

 

Hatay'ın Antakya ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

 

Ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli dövizlerle 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda toplanan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

 

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve şehitler için duaların edildiği etkinliğe katılan Ayna grubunun kurucusu Erhan Güleryüz, darbe girişimini Türk vatandaşlarının, elleriyle tankları tutarak engel olduğunu kaydetti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla demokrasi nöbeti tutmaya çalıştığını ifade eden Güleryüz, "Etnik köken, siyasi görüş ayrımı olmaksızın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları demokrasisine sahip çıktı. 79 milyon, ihanet çetesini tek yürek olarak durdurmayı başardı. Halkımla, bayrağımla gurur duyuyorum. Bu bayrak daima dalgalanacak." diye konuştu.

 

Güleryüz, FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde hayatını kaybeden Arter Ajans'ın sahibi reklamcı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Olçok için yaptığı şarkıyı da seslendirdi.

 

Birbirinden güzel şarkı ve türkülerle darbe girişimini protesto eden Güleryüz, etkinliğe katılanlara güzel dakikalar yaşattı.

 

Etkinliğe, AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği Başkanı Abdülkadir Teksöz, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

- Mersin 

 

Mersin'de, "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı" nöbetine devam ediyor.

 

Akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet alanında bir araya gelerek, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla, çalan marş ve şarkılara eşlik etti.

 

Vatandaşlar, alan içerisine kurulan platformda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı televizyon programlarını da izledi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara, su, çay ve yiyecek ikramı yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler