'Filistin toprakları İslam'ın kutsal topraklarındandır'

'Filistin toprakları İslam'ın kutsal topraklarındandır'

İstabul'da Beytülmakdis Öncüleri Derneği ile Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Birliğince "Direnen Halk Fedakar Ümmet" başlığıyla 9. Beytülmakdis Kanaat Önderleri Forumu düzenlendi.

İSTANBUL

İstanbul'da Beytülmakdis Öncüleri Derneği ile Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Birliğince "Direnen Halk Fedakar Ümmet" başlığıyla 9. Beytülmakdis Kanaat Önderleri Forumu düzenlendi.

İslam dünyasından birçok alim ve kanaat önderinin katıldığı forumda "İsrail'le olan ilişkileri normalleştirmeye karşı direniş" çalıştayı sonrası okunan sonuç bildirgesinde "Filistin toprakları İslam'ın kutsal topraklarındandır. Kimsenin herhangi bir bahaneyle onun bir kısmından veya en ufak bir parçasından taviz vermeye hakkı yoktur." ifadelerine yer verildi.

Lübnanlı Müslüman Alimler Heyeti Başkanı Raid Huleyhil tarafından okunan bildirgede şu görüşlere yer verildi:

"Siyonistlerle ekonomik, medya, kültürel, spor, sosyal ve tüm alanlarda normalleşme dinen caiz olmayıp yanı sıra çirkin bir duruştur. Söz konusu İsrail'le normalleşme savunucularının 'sözde çıkarları' öne sürmesi de İslami açıdan kabul edilemez şeylerdir. Müslümanların belde ve mukaddesatını işgal eden siyonistlerle normalleşme dinimizdeki velayet (dost edinme) hususuna aykırıdır."

Bildirgede Arap ve Müslüman ülkelere İsrail'ile yapılan sözleşme ve anlaşmaları iptal etmeleri çağrısı yapıldı.

Beytülmakdis Öncüleri Derneği ile Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Birliğince 2 gün süreyle düzenlenen foruma, "Dünya Müslüman Alimler Birliği", "Müslüman Alimler Birliği (Rabıta)", "Yurt Dışındaki Filistinli Alimler Heyeti", "Sudanlı Alimler Heyeti", "Libya Alimler Heyeti", "Irak Davetçi ve Hatipler Derneği", "Suriye Alimler Birliği" ve "Mağrip Arap Alimler Birliği" gibi oluşumlar katıldı.

Muhabir: Suhib Mohammad Nemed Abed,Mehmet Nuri Uçar

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler