Gagası kırık güvercinine "bebek" gibi bakıyor

Gagası kırık güvercinine "bebek" gibi bakıyor

Adana'da güvercin tutkunu Hilmi Onmaz, kümese dönüştürdüğü minibüsü ile her gün açık alana götürdüğü güvercinlerin içlerinde gagası kırık olan birine "bebek" gibi bakıyor.

ADANA - ÖMER FANSA

Adana'da güvercin tutkunu Hilmi Onmaz, özgürce uçmaları için kümese dönüştürdüğü minibüsü ile her gün açık alana götürdüğü kuşları ile yakından ilgilenirken, içlerinden gagası kırık olan birini ise elleriyle besliyor.

Onmaz, Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde yaşadığı mahallede komşuları rahatsız olduğu, güvercinler de zaman zaman elektrik tellerine takıldığı için minibüs satın alarak içini adeta kümese dönüştürdü.

Araçtaki koltukları söken, camlarını da demir parmaklıklarla kapatan Onmaz, 50 güvercininin çalınmaması için minibüse alarm sistemi de taktırdı.

Minibüsüyle her gün kentteki açık alanlara giderek güvercinlerini besleyen ve kuşların gökyüzünde özgürce uçmasını sağlayan Onmaz, elindeki özel aparatla hayvanları geri çağırıp yeniden minibüsteki yuvalarına koyuyor.

Onmaz, büyük özen gösterdiği güvercinlerinden birine gagası kırık olduğu ve beslenemediği için ayrı ilgi gösteriyor.

Alt gagasındaki kırık nedeniyle yem yiyemeyen ve su içmekte zorlanan güvercinin beslenmesiyle bizzat ilgilenen Onmaz, yemini elleriyle verdiği kuşa adeta bebek gibi bakıyor.

Onmaz, uçamayan, henüz yavru veya damızlık olan ve kuluçkaya yatan kuşlarını ise iki katlı bir evin çatı katında ayda 200 lira kira karşılığı tuttuğu odada besliyor.

"Kuşların yanında daha da mutluyum"

Hilmi Onmaz, dedesi, babası ve dayılarının da aralarında bulunduğu çevresindeki hemen hemen herkesin kuş beslediğini, bundan etkilenerek güvercinlere merak sardığını söyledi.

Onmaz, güvercinlerin rahat etmesi için minibüs satın aldığını vurgulayarak "Minibüsün içine demir, tahta dolap koydum. Onları her gün gökyüzüne salıyorum, beslenmeleriyle de yakından ilgileniyorum. Kuşların yanında daha da mutluyum. Hayvanlarımın içinde gagası kırık olan bir kuş var. O güvercine bebek gibi bakıyorum. Her gün yemini gagasından döküp suyunu ellerimle içiriyorum. Hayatta kalması için benim desteğime ihtiyacı var. Ben de ona bebek gibi bakıyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler