Hacı adayları Arafat yolunda

Hacı adayları Arafat yolunda

Kutsal topraklardaki yaklaşık 3.5 milyon hacı adayı, haccın farzlarından vakfe için Arafat'a doğru hareket etmeye başladı.

MEKKE

Geceyi Mina'da geçiren milyonlarca hacı adayı, sabah namazının ardından Arafat'a hareket etmeye başladı.

Hacılar Müzdelife yolunda

AA ekibi Arafat'ı havadan görüntüledi

Kabe'nin örtüsü 'Kisve-i şerif' değiştirildi

WEB TV ADANAPOST - Arafat'ta vakfe duası

WEB TV ADANAPOST  - Hacı adayları Arafat yolunda

 

Hac ibadetinin en önemli duraklarından olan Arafat vakfesine durmak için sayıları 3.5 milyonu aşan hacı adayı, sabah namazının ardından geceyi geçirdikleri Mina'dan 12 kilometre uzaklıktaki Arafat'a doğru hareket etti.

Adana 1.Kafile Grup Başkanı Mustafa Yılmaz rehberliğinde, Medine, M.Nebevi, Ravza,Cennetul Baki, Gamame Mescidi, Osmanlı Medine İstasyonu, M.Anberiyye, Mekke, Sevr Dağı, Arafat, Müzdelife, Mina , Cebeli Nur gezisi ve irşad faaliyetlerinde bulunurken bugün hacılar Arafat yolculuğunda bulunuyorlar. Adana 1.Kafile Başkanı Mustafa Yılmaz: ‘Elhamdülillah sağ salim Arafat çadırına hacılarımızı getirdik ve yerleştirdik. Arafat vakfesi ve duası yapıldı, güneş batımında muzdelife ye hareket edilecek..’dedi.

Adana 1.Kafile Grup Başkanı Mustafa Yılmaz ve hacıların çadırına, Adana Milletvekili M. Şükrü Erdinç ziyarette bulundu.

m.-yilmaz.jpg

Mekke'nin 25 kilometre güney doğusunda yer alan ve Harem sınırları dışındaki Arafat’a çıkacak müminler, öğle ile ikindi namazlarını öğle vaktinde kılarak cem (cem-i takdim) edecek. Namazlarını Peygamber efendimizin veda hutbesini okuduğu Nemira Mescidi'nde eda edecek olan hacı adayları, öğle ile güneş batımına kadar olan süreyi ibadet ederek, Kur'an-ı Kerim okuyarak geçirmeye çalışacak.

arafat.jpg

Hacı adaylarını Arafat'a ulaştıracak olan yollarda temel gıda malzemeleri, içme suyu, sağlık merkezleri ve diğer ihtiyaç duyulan konularda yardım için görevliler hazır bekliyor olacak.

m.-yilmaz.1-jpg.jpg

Gün batımı ile Arafat vakfesini tamamlayacak milyonlarca Müslüman, şeytan taşlamada kullanacakları taşları toplamak ve akşam ile yatsı namazlarını yatsı vaktinde cem (cem-i tehir) etmek için Müzdelife bölgesine intikal edecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler