'Hedefimiz, Türkiye'de herkesin üzerine düşeni yapma iradesi..'

'Hedefimiz, Türkiye'de herkesin üzerine düşeni yapma iradesi..'

Orhan Yegin:- "Hedefimiz, Türkiye'de herkesin üzerine düşeni yapma iradesi ortaya koymasıyla çalışma hayatında iş süreçlerinde iş kazalarını minimize etmek ve sıfır ölümlü bir durumun oluşması yani hiçbir ölümlü kazanın olmadığı bir noktaya gelebilmek"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, "Hedefimiz, Türkiye'de herkesin üzerine düşeni yapma iradesi ortaya koymasıyla çalışma hayatında iş süreçlerinde iş kazalarını minimize etmek ve sıfır ölümlü bir durumun oluşması yani hiçbir ölümlü kazanın olmadığı bir noktaya gelebilmek." dedi.

WEB TV ADANAPOST - 'Hedefimiz, Türkiye'de herkesin üzerine düşeni yapma iradesi..'

Yegin, "Çalışma hayatında milli istihdam seferberliği" kapsamında Adana Sanayi Odasında (ADASO) düzenlenen "İş sağlığı ve güvenliği" ana temalı toplantının açılışında,  işsizlik rakamlarının yükselmesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği istihdam seferberliği kapsamında sanayi ve ticaret odalarında böyle toplantılar yaptıklarını kaydetti.

csg.jpg

Bu yıl mart ayında iş dünyası ve çalışan kesimden, kamu ve sivil toplum kuruluşlarından olmak üzere tüm temsilcilerin katılımıyla  3. havalimanında "İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır Deklarasyon" imzaladıklarını anımsatan Yegin, şunları söyledi:

"Baharın gelmesi, inşaat sezonun açılması, buna benzer madenlerde faaliyetlerin artmasıyla beraber muhtemel iş kazaları riskinin oluştuğu bir ortamda bu deklarasyon imzalandı. Hedefimiz, Türkiye'de herkesin üzerine düşeni yapma iradesi ortaya koymasıyla çalışma hayatında iş süreçlerinde iş kazalarını minimize etmek ve sıfır ölümlü bir durumun oluşması yani hiçbir ölümlü kazanın olmadığı bir noktaya gelebilmek. Bu iradeyi herkes ortaya koydu ve gayret ediyoruz. Bu kapsamda 81 ili dolaşıyoruz."

ali-yildiz-001.jpg

Yegin, Türkiye tarihinin belki de en ağır ihanet girişimi olan FETÖ'nün darbe girişiminden toplumun tüm kesimleri gibi iş dünyası ve ilgili kurumların da etkilendiğini ancak herkesin kendi içinde bu etkiyi kırmak için büyük mücadele verdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Toplantıya, iş sağlığı güvenliği uzmanları, iş dünyası ve sendika temsilcileri 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler