İttifakı milli mutabakat meselesi olarak görüyoruz

İttifakı milli mutabakat meselesi olarak görüyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal, AK Parti ve MHP ittifakına ilişkin, "Biz öncelikli olarak bu ittifakı 2019 ile sınırlı görmüyoruz. Bunu bir milli mutabakat meselesi olarak görüyoruz." dedi.

ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, A Haber'de gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin güney sınırının aynı zamanda NATO'nun güney sınırları olduğunu belirtti. 

NATO'nun en büyük müttefiki olan ABD'nin, bu sınırları korumak için bir terör unsurunu, sınır güvenlik birimi olarak kullanmasının düşünülemeyeceğini vurgulayan Ünal, "Bu hiçbir makul izahla açıklanabilecek bir şey değil. Tam anlamıyla saçmalık. Bu konuda Amerika'nın ciddi bir kafa karışıklığı içinde olduğu görülüyor." diye konuştu.

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyi konusunda aldığı pozisyonun önemine işaret eden Ünal, "Biz Türkiye'nin sınır güvenliği konusundaki tavrımızı açık bir şekilde ortaya koyduk. Burada bir terör koridoruna asla izin vermeyeceğimizi ifade ettik. Afrin ile ilgili duruşumuz ve tavrımız son derece net." dedi.

Mahir Ünal, Türkiye'nin buradaki kararlılığını Amerika'nın görmüş olmasını temenni ettiklerini belirterek, "Açıkçası Amerika'da ciddi bir kafa karışıklığı olduğu görülüyor. Amerika'nın bu konuda daha net davranmasını, tek bir sesle konuşması gerektiğini düşünüyoruz." açıklamasında bulundu.

"Sadece Afrin ile sınırlı değil"

Sadece Afrin'de değil Türkiye sınırları içinde de PKK'lı teröristlerin Amerikan silahları kullanıldığına dikkati çeken Ünal, şu ifadelere yer verdi:

"Bizim pozisyonumuzda bir değişiklik yok. Fırat'ın batısı ve doğusuyla ilgili görüşümüzü son 3 yıldan beri açık bir şekilde paylaşıyoruz. Biz bugün kalkıp da biz Afrin'e operasyon yapacağız demedik. Sınır güvenliğimiz açısından bir tehdit gördüğümüzde buralara müdahale ederiz dedik. Afrin'de gördüğümüz bazı güvenlik tehditlerine binaen Türkiye, kendi sınırlarını ve iç güvenliğini sağlamak için buralara, yerini, zamanını ve gününü kendisi belirleyecek şekilde operasyonu yapar. Bunu da biz hem Amerika'ya hem de bölgedeki diğer aktörlere deklare ettik. Bu da sadece Afrin ile sınırlı değil, bizim bölgede sınır güvenliğimiz için tehdit oluşturan her unsura dönük bu operasyonları yapacağımızı biliyorlar."

"İttifakın önünü açıyoruz"

MHP ile AK Parti arasındaki ittifaka ilişkin soru üzerine Ünal, ittifak meselesinin teknik bir konu olmaktan ziyade, milli bir mesele olduğunu belirtti.

Milli mutabakatın kurucu iki partisinin AK Parti ve MHP olduğunu dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

"Biz öncelikli olarak bu ittifakı, 2019 ile sınırlı görmüyoruz. Bunu bir milli mutabakat meselesi olarak görüyoruz. Genel Başkanımızın her zaman ifade ettiği tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu üst hassasiyetlerde herkesi siyasi görüş ve düşünce farkı gözetmeksizin milletine, bayrağına, vatanına sadakatle bağlı olan, devletinin bekası için dua eden herkesi biz bu mutabakatın içinde görüyoruz."

"Siyaset değil nefret dili"

Mahir Ünal, "Sizce CHP, Kaftancıoğlu konusunda ne yapmalı?" soru üzerine şöyle konuştu:

"Bu onların iç meselesi. Kaftancıoğlu'yla ilgili lüzumundan fazla gündeme geldiğini düşünüyorum. Kaftancıoğlu'yla ilgili meseleyi CHP'nin iç meselesi olarak görüyorum ama bir siyasetçi olarak da, Kaftancıoğlu profilinde bir kişinin CHP gibi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin il başkanı olmasını ben açıkçası hazmedemiyorum ve bunu kabul edemiyorum. Çünkü orada bir siyaset dili değil nefret dili görüyorum ve kendi nefretini siyaset diline dönüştüren bir profil var orada, bu profil sağlıklı bir profil değil."

Muhabir: Ali Kemal Akan-Enes Kaplan

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler