Kurtulmuş: Kudüs şehrinin tarihi, çok kültürlü ve çok dinli kimliği korunmalı

Kurtulmuş: Kudüs şehrinin tarihi, çok kültürlü ve çok dinli kimliği korunmalı

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş Türkiye’nin birikimiyle insanları bir araya getirme potansiyeline sahip olduğunu belirterek "İnsanlığın ortak mirası Kudüs'ün tarihi, çok kültürlü ve çok dinli kimliğinin korunmasının önemini vurgulamak isterim" dedi

MASKAT

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Dünya Turizm Örgütü ve UNESCO tarafından Umman'ın başkenti Maskat'ta düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma İçin 'Kültür ve Turizm' temalı ikinci DTÖ/UNESCO Konferansı'na katıldı.

Konferansın bakanlar oturumunda yaptığı konuşmada Bakan Kurtulmuş, Türkiye'nin yılın üçüncü çeyreği itibariyle G-20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke olduğuna vurgu yaptı.

İşgalin 100. yılında Kudüs en zor günlerini yaşıyor

İlahiyat fakültelerinden 'Kudüs' bildirisi

'İİT'de 'Kudüs Filistin’in başkentidir' kararı alınmalı..'

İşte 'Kudüs' kararını devre dışı bırakacak 7 adım

kudus-001.jpg

"G-20 ülkeleri arasında ilk sırada yer alan yüzde 11,1'lik üçüncü çeyrek büyüme oranına ulaşmamızda en büyük paylardan biri turizmindir." diyen Bakan Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bölgemizdeki gerilim, ülkemizi hedef alan DEAŞ, PKK terörü ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle turizmimiz başta olmak üzere ülke ekonomimiz büyük zarar gördü. Fakat 2017 yılında büyük bir sıçramayla ekonomik istikrarı sağlayarak daha önceki rakamlarımızın da önüne geçtik. Türkiye yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyüdü. Bu büyüme oranıyla G-20 ülkeleri arasında birinci sıraya yükselmemizde en büyük paylardan biri turizme aittir. Yıl sonunda en az 26 milyar dolar turizm gelirine ulaşmayı bekliyoruz. 2023'te hedefimiz 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliridir."

"Kudüs'ün tarihi ve çok dinli kimliği korunmalı" 

Anadolu topraklarının İslam ve İslam öncesi döneme ait 24 farklı medeniyet ile son derece zengin ve çeşitli kültürel mirasa ev sahipliği yaptığını hatırlatan Kurtulmuş, hem kültür hem de turizmi Türkiye'nin tanıtımı bağlamında yumuşak bir güç unsuru olarak kabul ettiklerini dile getirdi.

Türkiye’nin bu birikimiyle, insanları ortak amaçlar etrafında, barış içinde bir araya getirme potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Tam da bu konumumuz itibariyle insanlığın ortak mirası olan Kudüs şehrinin tarihi, çok kültürlü ve çok dinli kimliğinin korunmasının önemini vurgulamak isterim. Kudüs'te mevcut sosyal çeşitliliği korumak ve geliştirmek hem şehrin sakinleri hem de geniş ölçekte bölgemiz için yararlı olacaktır." dedi.

"DTÖ/UNESCO'nun bir sonraki yıllık konferansına adayız"

Türkiye’nin, UNESCO'ya olan yükümlülüklerini yerine getirmekte son derece hassas davrandığına işaret eden Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Bu bağlamda ülkemiz geçtiğimiz kasım ayında 2017-2021 dönemi için UNESCO Yürütme Kurulu Üyesi seçildi. Türkiye olarak DTÖ ve UNESCO'ya üye ülkelerle birlikte ortak gündemimiz ve amaçlarımız doğrultusunda en fazla katkıyı vermeye hazırız. DTÖ ve UNESCO'nun 2030 sürdürülebilir kalkınma hedefleri açısından oynadığı rolü önemsiyorum. Bu bağlamda bir sonraki DTÖ/UNESCO yıllık toplantısına ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler