Mehmet Sezer; "Bu Vatan İçin Ölmeye Hazırız"

Mehmet Sezer; "Bu Vatan İçin Ölmeye Hazırız"

'15 Temmuz' Haftasına MEMUR-SEN DamgasıMilli İradelerine Sahip Çıkan MEMUR-SEN’liler Herkesten Takdir Topladı

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin sene-i devriyesi, yurt içi ve yurt dışında bir dizi etkinlik ile anıldı. Adana'daki anma törenleri kapsamında yapılan etkinliklere Memur-Sen Adana Şubesi damga vurdu.

memur-sen-1.jpg

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirmek istediği ancak vatansever güvenlik güçlerimizle milletimizin tanka,tüfeğe, helikopter ve uçaklardan atılan bombalara karşı göğsünü siper ederek bastırdığı darbe girişiminin birinci yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Adana'da çok önemli etkinlikler yapıldı.

Çeşitli kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil toplum kuruluşları da hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitlerimizi anmak, gazilerimiz ve milletimizin kahramanlık destanını bir kez daha hatırlamak için programlar düzenledi.

 

Adana'daki etkinliklere ise Memur-Sen Adana Şubesi damga vurdu.

Mehmet Sezerin başkanlığını yaptığı Memur-Sen Adana Şubesi 15 Temmuz haftası boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle herkesin takdirini topladı. Memur-Sen'in hafta boyunca düzenlediği etkinlikler 15 Temmuz günü zirve yaptı.

 

ŞEHİTLERİN ADI ANILINCA SALONDAKİ HERKES AĞLADI

 

Önce Ramazanoğlu Cami Konferans Salonu'nda "15 Temmuz'un Yıl Dönümünde Basın Açıklaması ve 249 Şehidimizi Anma" programı düzenleyen Memur-Sen Adana Şubesi programda katılımcılara üzerinde Türk bayrağının olduğu ve 249 şehidin fotoğraflarının ve isimlerinin de bulunduğu yelekler dağıttı.

Salonun hınca hınç dolduğu programın açılışında Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sendikaların Başkanları ile basın açıklaması yaptı. Sezer, milli irade nöbeti tuttukları gibi adalet nöbetleri de tutacaklarını kaydederek, sendika üyelerinden FETÖ davalarına müdahil olup takip etmelerini istedi. Sezer, " Millet olarak aklımızla oynanmasına, darbecilerin cezadan kurtulmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Halk tarafından püskürtülen darbe girişimine ilişkin slayt gösterisi ve 249 şehidin isimlerinin salondakiler tarafından okunmasıyla sırasında şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı yelekleri giymiş olan salondaki katılımcıların “Burada” diyerek haykırması salonda bulunan herkesi ağlattı.

 

25 BİN MEMUR-SENLİ NÖBET ALANINA ŞEHİTLERİN FOTOĞRAFIYLA GİTTİ

 

Memur-Sen üyeleri 15 Temmuz'daki Milli İrade Nöbetleri öncesinde de üzerinde Türk bayrağının olduğu ve 249 şehidin fotoğraflarının ve isimlerinin de bulunduğu yelekleri giyerek yaklaşık 25.000 üyesi ile Galleria İş Merkezi önünde buluştu. Buradan kortej halinde yürüyerek Merkez Park'taki miting alanına giriş yapan Memur-Sen üyelerini coşkulu bir halk kitlesi karşıladı.

15 Temmuz gecesi nöbetlerini eksiksiz bir şekilde tutan Memur-Senliler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın nöbetlerin 16 Temmuz Pazar günü saat 24:00'e kadar süreceğini açıklamasının ardından ikinci gün de alanı doldurdu.

2 gün boyunca miting alanını terk etmeyerek başkanları Mehmet Sezer ile birlikte nöbet tutan Memur-Sen üyeleri gerçekleştirdiği programlarla hem şehrin yöneticilerinden hem de vatandaşlardan tam not aldı.

 

SEZER; “BU VATAN İÇİN SEVE SEVE ÖLMEYE HAZIRIZ”

 

15 Temmuz'daki kahramanca direnişin yanında kendi yaptıkları programların çok önemli olmadığının altını çizen Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer 1 hafta boyunca gerçekleştirilen ve kamuoyunun büyük takdirini gören programlarda emeği geçen herkese teşekkür etti. Sezer; "Bundan önce darbelere karşı nasıl karşı durduysak bundan sonra da duracağız. Türkiye'nin prangalarından kurtulmasında sivil toplum kuruluşlarının büyük önemi var. Bu sivil toplum kuruluşlarından birisi de 1 milyonu bulan üyesiyle Memur-Sen'dir. Memur-Sen üyeleri bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devletinin ve milletinin yanında olmaya, gerekirse bu vatan için canını seve seve vermeye hazırdır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler