Minsk Grubu Topu Taça Atıyor

Minsk Grubu Topu Taça Atıyor

Karabağ Kanayan Bir Yaraysa, O Yara Bizim De Yaramızdır

WEB TV ADANAPOST - Ünüvar, Hocalı katliamı insanlığın meselesidir

Ankara-Hocalı Katliamı 25. yılında Hocalı şehitleri Türkiye’de birçok etkinlikle anıldı.

Türkiye Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Keçiören Belediyesi ve Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği’nin ortaklaşa düzenlediği “Hocalı Katliamın 25. Yılı” Programına katıldı.

Açılış konuşması yapan ve konuşmasında 25 yıl önce Hocalı‘da hayatını kaybeden soydaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Ünüvar "Dostluk, sevinci ve acıları paylaşmakla olur. Hocalı bizim ortak acımız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Karabağ kanayan bir yaraysa, o yara bizim de yaramızdır' ifadesi bunu çok veciz biçimde ortaya koyuyor. Hocalı Katliamı'nın itirafçılarından bir tanesi de Ermenistan Cumhurbaşkanı'dır. Bu katliam bu kadar açıkken dünyayı yönetenler bunu görmemeyi yeğliyorlar. Onlar görmese de bizim bunları göstermemiz lazım" diye konuştu.

Ünüvar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’a giderek görüştüğünü ifade ederek, “Hocalı konusu gündeme geldiğinde Aliyev, Hocalı ve benzeri acılarda Türkiye’nin hep acıyı yüreğinde hissettiğini ifade etti.”

Etlik Azerbaycan Meydanında gerçekleştirilen programa AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler Türkiye- Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Araş, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Azerbaycan Büyükelçisi Faig Bagırov, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Sait Yusuf, Dışişleri Bakanlığı Kafkasya, Orta Asya, Rusya ve Doğu Avrupa Genel Müdürü Vural Altay, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Metin Doğan katıldı Törende ayrıca Azerbaycan Milletvekili ve Azerbaycan Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr. Yakup Mahmutov ile Kara Harp Okulu'nda okuyan Azerbaycanlı askeri öğrencileri katıldı.

Türkiye Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, TRT AVAZ Hocalı Katliamı Özel programına katıldı.

Programda Hocalı ile alakalı 25 yılı değerlendiren Ünüvar,  Uluslararası Kamuoyunu Hocalı için göreve çağırdı.

Ünüvar sözlerine, “Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan ordusu iki stratejik tepeyi ele geçirdi ve orada ilerlemeyi durdurdu. Azerbaycan İnsan kaynağı, teknoloji ve donanım anlamda Ermenistan ordusundan çok güçlü istese bölgeyi geri alır ama gerek Azerbaycan, gerekse Türkiye olarak diplomatik barışçıl çözümden yanayız.” şeklinde devam etti.

Ünüvar özellikle Dağlık Karabağ’da sorunu çözmek için kurulan Minks grubu için ” Minsk grubu topu taça atıyor belki Minsk grubu olmasa olay daha çok gündeme gelecekti” şeklinde ifade etti.

Ünüvar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’inde bu konuda hassasiyet ve çalışmalarını da yayında izleyenlere anlattı.

Ünüvar yaşanan vahşeti anlattığı örnek olayda ise, “Şimdi Beyrut’a yerleşen Ermeni gazeteci 2 Mart 1992’de  yüz kadar Azerbaycanlı cesedi kamyonla getirildi. On yaşında bir kız çocuğu vardı.  O kız çocuğunu da bir Ermeni askeri tuttu ve kamyona attı.  Cesetler yakılırken o kız çocuğunun sesini duydum dedi” şeklinde anlattı.

Ünüvar çözüm olarak; Türkiye ve Azerbaycan diplomatik çabaları yoğun şekilde kullanmalıyız,  Diasporaları güçlü hale getirmeliyiz,  Gençler iletişim araçlarını çok iyi kullanıyor. Gençlerimizin de bu iletişim araçlarını bu anlamda iyi kullanması sağlamalıyız. Bu anlamda gençlere önemli görevler düşüyor. Dağlık Karabağ ve Hocalı’yı her ortamda dile getirmeliyiz “dedi.

Ünüvar, “Azerbaycan ordusu çok güçlü. Askeri seçenekten ziyade biz diplomatik anlamda Dağlık Karabağ sorununun çözülmesini arzuluyoruz” dedi.

Ünüvar son olarak, “Dağlık Karabağ’ın yaşadığımız süreç içinde özgürlüğüne kavuşmasını diler, şehitlerimize Allah’tan rahmet kalanlara sağlıklı bir ömür dilerim. Hocalı hasreti ile yanan kaçkın ve göçkün haldeki Azerbaycanlı vatandaşlarımızın bir an önce öz vatanlarına kavuşmasını dilerim” şeklinde sözlerine son verdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler