Nimet Çubukçu ;?Özürlü devamsızlık? genelgesi

Nimet Çubukçu ;?Özürlü devamsızlık? genelgesi

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine ailelerinin başvurması halinde devamsızlık yapma hakkı verdi....

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine ailelerinin başvurması halinde devamsızlık yapma hakkı verdi. Çubukçu, ilk kez bu yıl uygulanacak sınav sistemi kapsamında nisan ve haziran aylarında olmak üzere iki aşamalı sınav yapılacağını anımsatarak, ?Sınav streslerinin azaltılması, derslere motivasyonlarının sağlanması ve sınavlara psikolojik olarak daha rahat girmeleri amacıyla? böyle bir karar alındığını duyurdu. Çubukçu?nun kararında, sınava hazırlanan yüz binlerce öğrenci tarafından her yıl alınan sahte raporların önüne geçme isteğinin de etkili olduğu belirtiliyor.


Çubukçu, her eğitim yılının ikinci dönemindeki sınavlar nedeniyle, yapılan devamsızlıkların ?usulüne uygun? olması için bir genelge yayımladı. ?Özürlü devamsızlık? başlığı altında dün yayımlanan genelgeyle, Çubukçu, sınava hazırlanan lise son sınıf öğrencilerini ?sahte rapor? peşinde koşmaktan ?kurtardı?.

Özürsüz devam hakkı 20 gündü.

Çubukçu imzalı genelgede, ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin özürlü devamsızlıklarıyla ilgili tereddütlere düşüldüğüne ilişkin duyumlar alındığı belirtilerek, Bakanlığın Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği?nde bulunan ?Ders yılı içinde toplam 20 gün okula özürsüz olarak devam etmeyen öğrenciler notları ne olursa olsun başarısız sayılır?, ?Özürlü ve özürsüz devamsızlıklarla okul yönetimince verilen izinlerin toplamı 45 günü aşamaz.

 

Kaza, ölüm, doğal afet, yangın, göz altına alınma, tutuklanma ve uzun süreli tedaviyi gerektiren hastalık nedeniyle yapılan devamsızlıkların özürlü devamsızlıktan sayılabilmesi için özrün, resmi kurumlardan alınacak belge veya resmi/özel sağlık kurum veya kuruluşlarınca düzenlenecek raporla belgelendirilmesi ve özrü takip eden beş iş günü içinde okul yönetimine bildirilmesi gerekir? hükümlerine dikkat çekildi.

Amaç, moral ve motivasyon
Çubukçu, ortaöğretimde öğrenim gören son sınıf öğrencilerinin, yoğun bir çalışma temposu göstererek yükseköğretime hazırlandıklarını anımsatarak şöyle dedi:
?2010 yılında yükseköğretime geçişin, YGS ve LYS şeklinde iki aşamalı sınavla yapılacağı ve bunlardan YGS?nin nisan ayında yapılacak olması da göz önünde bulundurularak, öğrencilerimizin, sınav streslerinin azaltılması, derslere motivasyonlarının sağlanması ve sınavlara psikolojik olarak daha rahat girmeleri amacıyla bu öğretim yılına mahsus, yönetmelikte belirtilen özürlerin yanı sıra öğrenci velisinin okul müdürlüğüne yazılı olarak başvurması halinde beyan edeceğin sürenin özürlü devamsızlıktan sayılması öğrenci ve velilerine moral kazandıracaktır.?


Genelgede, ilgili yönetmeliğin özürlü ve özürsüz devamsızlık süresinin toplam 45 günden fazla olmayacağına hükmettiğine dikkat çekiliyor. Ancak genelgede, öğrenci velisinin çocuğu için en fazla kaç gün devamsızlık başvurusunda bulunabileceğine ilişkin bir ifade yer almıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler