Özden: “Çiftlikbank girişimcilik değil ahlâksızlıktır”

Özden: “Çiftlikbank girişimcilik değil ahlâksızlıktır”

Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden, Çiftlikbank sahtekârlığıyla girişimcilik kavramının yan yana getirilmesine tepki gösterdi. Özden, “Başkalarının yarattığı ekonomik değerleri kendine aktarmanın adı ‘girişimcilik’ değil ‘ahlâksızlık’tır”

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, girişimci olmanın kriterleri arasına ‘Ahlâklı olacak’ ibaresinin mutlaka eklenmesi gerektiğini söyledi. GED ve MentorEffect işbirliğiyle Adana Sanayi Odası’nda (ADASO) gerçekleştirilen ‘Yeni Ekonomide Girişimcilik ve Mentorluk’ seminerinin açılışında konuşan Özden, “Çiftlikbank benzeri yöntemlerle iş hayatına başlayan ahlâksızlara girişimci dersek gerçek girişimcilere büyük haksızlık olur. Başkalarının yarattığı ekonomik değerleri kendine aktarmanın adı ‘girişimcilik’ değil, olsa olsa ‘ahlâksızlık’tır. Ben girişimciyi tarif ederken ‘Risk alacak, yenilikçi olacak’ diye başlıyordum. Artık, ‘En önce ahlâklı olacak’ diyorum” dedi.

 

SİSTEM KURMUYOR, KAYNAKLARI BOŞA HARCIYORUZ

Türkiye’nin, 10 büyük ekonomi arasına ancak inovatif girişimcilerle girebileceğini anladığını, ilgili tüm kurumların bu alanın geliştirilmesiyle ilgili samimi destek verdiğini hatırlatan Özden, “Ancak, aday girişimciden mentore, melek yatırımcıdan kamu kuruluşlarına kadar uzanan süreci çalıştıracak bir ekosistemi kuramadık. Herkes iyi niyetle bir şeyler yapıyor. Bu iş sadece destekler, eğitimler, sosyal projeler, iyi niyet temennileriyle olmaz. Kaynaklarımız, daha önemlisi geri kazanamayacağımız zamanımız boşa gidiyor. Türkiye, girişimcilik ekosistemini düzenleyecek adımları atmalı” diye konuştu.

 

BÖLGEDE GİRİŞİMCİLİĞE YENİ ALANLAR AÇILIYOR

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç da, köklü sanayi geçmişi, güçlü modern altyapısı, coğrafi konumu, verimli toprakları, yüksek yaşam kalitesiyle Adana’nın girişimcilere büyük avantajlar sunduğunu söyledi. Kentte girişimciliği geliştirme çerçevesinde her kurumla işbirliği yaptıklarını anlatan Kıvanç, bölgenin üniversiteleri, teknoparkları, entelektüel kapasitesiyle Türkiye ekonomisinin orta gelir tuzağından çıkışını sağlayabilecek merkez olabileceğine vurgu yaparak, “Sahip olduğumuz güç ve birikimle ülkemizde Marmara Bölgesi’ne alternatif olabilecek ender üretim alanlarından biriyiz. Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Ceyhan Enerji Endüstri İhtisas Bölgesi gibi makro anlamda etki yaratabilecek önemli projelerimiz var. Cezayir ile Adana’daki Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde 1 milyar dolarlık harcama ile kurulacak olan tesislerde polipropilen hammaddesi üretilecek. Ülkemizin polipropilende dışa bağımlılığını yüzde 25 oranında azaltacak. Bütün bunların genç girişimcilerimize çok farklı fırsatlar sunacağına inanıyorum” dedi.

 

İŞ DÜNYASI YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Etkinlikte, TEB Girişim Bankacılığı Pazarlama Müdürü Fatih Canan’ın ‘Değişen Dünyada Kazanan İş Modelleri’, English NinjasFounder CEO’su Ali Servet Eyüboğlu’nun ‘Girişimcilik Kültürü’,  XL VenturesCo’dan Buğra Pamuksüzer’in ‘Düşünme Hemen Başla’ ve Melek Yatırımcı Ömer Erkmen’in ‘Yeni Fikirler Büyük Etki’ başlıklı sunumlarının ardından iki oturumlu panele geçildi. İstanbul StartupAngels’den Gülsüm Çıracı, Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı Başkanı Mehmet Buldurgan ve VisionteractiveCeo’su Onur Candan ‘Melek Yatırımcılık Nedir?’, ‘Yatırımcı - Girişimci İlişkisi’ konularında bilgi verdi. Çok sayıda davetlinin ilgiyle izlediği etkinliğin son bölümünde TheLifeCo’dan Ersin Pamuksüzer ve Melek Yatırımcı Ömer Erkmen ‘Türk Mentor Hareketi’, ‘Yüksek Etkili Mentorluk’ konularında bilgi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler