Özden yeniden seçildi 

Özden yeniden seçildi 

   - GED Başkanı Esra Özden:  - “Huzur istiyorsak girişimci olacağız” Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden,...

 

  - GED Başkanı Esra Özden:

  - “Huzur istiyorsak girişimci olacağız”

 

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, dünyanın en demokratik, en huzurlu ülkesinde yaşamanın ancak nitelikli girişimcilerle sağlanabileceğini söyledi. 

  GED’in ilk Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Özden, son dönemde yaşanan olumsuz gelişmeleri çabuk unutmak gerektiğine  dikkat çekerek, “Güvenlik güçlerimiz ve yargı dışında herkesin gündemine değer yaratmayı alması gerektiğine inanıyorum. Çalışacağız, üreteceğiz. Katma değeri yüksek işler çıkaracağız. Demokrasi güçlü, hukukun üstün olduğu her ülkenin güçlü bir ekonomi zorunluluğu var” dedi.

 

  Türkiye’nin ilki GED oldu

  6 ay önce kurulan GED’in girişimciliğin ve girişimcilik ikliminin geliştirilmesine katkı sağlayacak önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini anlatan Özden, “Üniversitelerimiz kendi işinin patronu olmak isteyen, inovatif projeleri bulunan gençlerle dolu. Bu girişimcilerimize mentör sağlamak, melek yatırımcı bulmak ve kurumlardaki işlerini kolaylaştırmak bizim işimiz olacak. Adana’dan 5 yılda en az 5 dünya markası çıkarmak için yola çıktık. Kurduğumuz dernek kendi alanında Türkiye’nin ilki oldu” diye konuştu.

 

  Adana’ya inkübasyon merkezi

  GED Başkan Yardımcı Barış Avcı da mentör ve melek yatırımcı bilgilendirme semineri etkinliğiyle başlayan faaliyetlerin Adana’ya bir kuluçka merkezi kazandırma sürecine girdiğini belirterek, “Çeşitli kurumlarla işbirliğinde Adana’ya bir inkübasyon merkezi kazandıracağız. İyi iş fikri olan gençlerimiz altyapısı eksiksiz bu merkezde işini geliştirecek” dedi.

  GED Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Nakıboğlu da girişimci heyecanı ile bilimin buluşturularak öncelikle Adana’dan olmak üzere marka girişimler için bir ekosistem çalıştırılacağını söyledi.

 

  Özden tüm üyelerin oyunu aldı

  Divan Başkanlığını Müjde Doğan, Başkan Yardımcılığını Prof. Dr. Nazan Koluman, Yazmanlığını Ümit Akyıldızlar’ın yaptığı GED’in Genel Kurulu’na katılan tüm üyelerin oyunu alan Özden, görev dağılımının ardından yeniden başkanlığa seçildi. Özden’in Başkanlığındaki GED’in yönetiminde şu isimler yer aldı:

  Barış Avcı (Başkan Yardımcısı), Tezcan Altunordu (Genel Sekreter), Aysel Eyüpoğlu (Sayman) Yrd. Doç. Dr. Burak Nakıboğlu, Ümit Akyıldızlar ve Can Sezen.

  Adana Sheraton Hotel’de gerçekleştirilen Genel Kurul sonrasında GED’in Yedek Yönetim Kurulunda Levent Uğurses, Nazan Koluman, Özlen Kaya, Kazım Aktaş, Hanife Körünoğlu, Utku Tansuğ ve Ozan Ulaş yer alırken GED’in Denetim Kurulu’na Mehmet Uluğtürkan, Müjde Doğan ve Kubilay Kurt seçildi.

  ADANA (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler