Özgecan Aslan'ın katillerine yapılan silahlı saldırı

Özgecan Aslan'ın katillerine yapılan silahlı saldırı

 Hükümlü Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'daki cezaevinde silahlı saldırıda ölmesi, babası Necmettin Altındöken'in yaralanması olayıyla ilgili...

 

Hükümlü Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'daki cezaevinde silahlı saldırıda ölmesi, babası Necmettin Altındöken'in yaralanması olayıyla ilgili 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılanmasına başlandı

- Katil zanlısı hükümlü sanık Gültekin Alan susma hakkını kullandı

 

ADANA (AA) - Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'daki cezaevinde silahlı saldırıda ölmesi, babası Necmettin Altındöken'in yaralanması olayıyla ilgili 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

 

Adana 5.Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya katil zanlısı hükümlü sanık Gültekin Alan, Hacı Ahmet Özdoğan ve tutuksuz Serkan Akkoca ile avukatları katıldı. 

 

Diğer tutuklu sanıklar Hüsamettin Bağlar, Gamze Bağlar, Ahmet Tekin Baykal ve Ferat Yüksel ise bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır bulundu.

 

Ahmet Suphi Altındöken’i öldürdüğü iddia edilen ve "Taammüden tabanca ile öldürme, taammüden tabanca ile öldürmeye teşebbüs, ceza infaz kurumuna eşya (tabanca) sokmak, memurun görevini kötüye kullanması, 3628 Sayılı Kanuna Muhalefet, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, silahla kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 52 yıl 6 ay hapis cezası istenen Gültekin Alan susma hakkını kullandı.

 

Ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl hapsi istenen Ahmet Tekin Baykal ise mahkemede savunma yapmak istediğini belirtti. Diğer sanıklar ise savunmalarını yaptı.

 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı savunmasını vermeyen sanıkların savunmalarının alınması ve eksikliklerin giderilmesi için 5 Eylül'e erteledi.

 

Adana F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü bulunan, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken (26) ile babası Necmettin Altındöken (51), tutuklulardan Gültekin Alan'ın 12 Nisan'da silahlı saldırısına uğramış, ağırlaştırılmış müebbet hapis hükümlüsü Suphi Altındöken hayatını kaybederken, babası ağır yaralanmıştı. Yapılan soruşturma kapsamında Alan ile olaya karıştıkları iddia edilen Hüsamettin Bağlar ve eşi Gamze Bağlar ile Hacı Ahmet Özdoğan, Ahmet Tekin Baykal ve Ferat Yüksel tutuklanmış, Serkan Akkoca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

Mahkeme heyeti, davayla ilgili suç işlemenin teşvik edilmemesi, toplumda nefret duygularının oluşturulmaması için olayla ilgili ve olay yerine ait kamera kayıtları, fotoğraflar, deliller ve belgelerin, ifade tutanaklarının basın yayın organları, internet ve sosyal medya ortamında yayın ve yayım yasağı kararı vermişti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler