Recep Çalışkan’dan 15 Temmuz Mesajı

Recep Çalışkan’dan 15 Temmuz Mesajı

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, 15 Temmuz Şehitleri Anma Günü’ne Özel Bir Basın Açıklaması Yayımladı.

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, 15 Temmuz Şehitleri Anma Günü’ne özel bir basın açıklaması yayımladı. Recep Çalışkan açıklamasında şunları söyledi:

“15 Temmuz 2016 topraklarını savunmak için toprağa giden şehitlerimizin günüdür. O gün ki, cesaretin, vatanseverliğin, iman gücünün; yiğitlerin göz bebeklerinden çakmak çakmak etrafa yayıldığı, düşmanın yüreklerine korku salan çarşaflı kadınların kamyonların tepesinde gaza körüklediği, annelerle oğullarıyla saf tutarak tanklara karşı geldiği bir gündür. Milletimiz 15 Temmuz’da öyle bir refleks göstermiştir ki bunun nasıl olabildiğini ancak bizler anlayabiliriz. Düşman ve işbirlikçileri bu sırrı anlayamaz, kavrayamaz. Bu milletin ecdadından miras kalan manevi varlığını nasıl koruduğunu bilmezler… O mirasın yüzyıllar öncesinden gelen kutlu bir elçi olan  Hz. Peygamber’in nuru olduğunu bilmezler. Osmanlı İmparatorluğu çökmüş olsa da onlar, Fatihlerin, Kanunilerin, Abdülhamit Han Hazretlerinin torunu olma şerefini tarihimizden silemezler. Bu köklü, kutlu geçmiş ve şuur ile, her an kılıcını kuşanmış hazır bekleyen bir yeniçeri 2000 bilmem kaçıncı yıl da olsa canlanıverir. Bazen tankın önüne atlarken görürsünüz onu, bazen bir kamyonu kullanırken… Bazen ellerini açmış dua ederken… Velhasıl 15 Temmuz, bir ruhtur. Öldüremezsiniz. Öldüremeyeceksiniz….

Bugün vesilesiyle, bu topraklar için, Allah için, namus için can vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler