Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezinden Teknoloji Bağımlılığı Semineri

Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezinden Teknoloji Bağımlılığı Semineri

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren İpekyol Gençlik Merkezi Gençlere yönelik bilgili, bilinçli ve sağlıklı bir nesil için zararlı alışkanlıklar ve teknoloji bağımlılığı seminerini gerçekleştirdi.

Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezi ve Şanlıurfa Yeşilay Şubesinin ortak protokolleri kapsamında zararlı alışkanlıklar ve bağımlılık ile ilgili seminer verildi. Seminere Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR, Şanlıurfa Yeşilay Şubesinde görevlisi Halil ATLI Gençlik Merkezi Uzmanı İ. Halil İMAMOĞLU, Şanlıurfa Rehberler Odası Başkanı Müslüm ÇOBAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden görevli M.Cemal DODANLI, Gençlik Merkezi personelleri, Göbeklitepe Ortaokulu öğrencileri ile Gençlik Merkezi üyeleri ve gençler katıldı.

 

Şanlıurfa Yeşilay Şubesinde görevli Halil ATLI yaptığı konuşmada; Gençleri zararlı alışkanlıklardan en çok etkileyen bağımlılıklardan biriside teknoloji bağımlılığıdır. Teknolojinin insan hayatına getirdiği sayısız faydaları olmakla birlikte ölçüsüz kontrolsüz ve sınırsız kullanılması halinde insanlar üzerinde çok ciddi zararları bulunmaktadır.  Teknoloji bağımlılığının belirtileri yalnız birkaç dakika diyerek uzun zaman harcamak, ekran karşısında geçirilen zaman için yalan söylemek, fiziksel ve sağlık sorunları, anonim bir kişiliğe bürünmek, derslerden, yemekten ve randevulardan ödün vermek, uyumamak gibi daha birçok sebepler söylenebilir. Bu bağımlılıkla mücadele için başlıca haftalık veya saatlik telefon, internet, bilgisayar vs kullanım saatleri için program yapın, lazım olduğu, faydalı olduğu kadar teknolojide kalın destek gurupları yâda aile terapisi gibi yöntemleri hayata geçirin dedi. 

 

İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR ise; Gençlere kaliteli bir hizmet sunmak adına kulüp, kurs ve derslerimizin yanında gençlerimizi her türlü zararlı alışkanlıklar konusunda bilinçlendirmek, onları korumak topluma faydalı bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak, sağlıklı bir bünyeye sahip olmalarına istiyoruz. Gençlerin sosyal kişiliklerinin gelişmesi, ruh ve beden sağlılarını korumak adına topluma uyumlu olmalarını sağlamak üzere her zaman gençlerin yanında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Bu tür seminerlerimiz periyotlar halinde dönem dönem yapılmaya devam edecektir. Sağlıklı bir bünyeye sahip olmaları ve istediklerini sağlıklı yapabilmesi için gençlerimizin sağlığına dikkat etmeleri gerekmektedir.  Dedi.

 

Konu ile ilgili gençlerle yapılan sohbette İpekyol Gençlik Merkezinde serbest zamanlarımızı dolu dolu geçiriyoruz. Büyüklerimizin önerilerini dikkate alıp ülkemize ve milletimize faydalı olmak istiyoruz. Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Gençlik Merkezinin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler