Şehir İçi Ulaşım Öğrenciler İçin De Ücretsiz Olmalı

Şehir İçi Ulaşım Öğrenciler İçin De Ücretsiz Olmalı

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN, 65 yaş üzerine uygulandığı gibi, öğrenciler için de şehir içi ulaşımın ücretsiz hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim-öğretim yılının başlaması ile ailelerin gider kalemlerinin hızla artış gösterdiğine ve artan masrafları ile büyük sıkıntılar yaşadıklarına değinen Elif Doğan TÜRKMEN,  ulaşım giderlerinin masraf kaleminden çıkarılmasının ailelere rahat bir nefes aldıracağını kaydetti.

ULAŞIM GİDERLERİ YÜKÜ AİLELERİN SIRTINDAN ALINMALI

Elif Doğan TÜRKMEN, okul servis ücretlerinin mesafeye göre yıllık 1500-2500 TL aralığında olduğunu ve bu rakamların özellikle birden fazla çocuklu aileler için altından kalkılması çok zor bir yük olduğunu ifade etti.

Ekonomik sıkıntı içerisinde olan ailelerin çocuklarının kar kış demeden her gün kilometrelerce yol giderek, çok zorlu şartlarda eğitim-öğrenim hakkına ulaşmaya çalışmasının sosyal devlet anlayışı ile bağdaşmayacağının altını çizen TÜRKMEN, devletin ailelerin sırtından ulaşım giderleri yükünü alması gerektiğini belirtti.

Bazı meslek grupları  ve 65 yaş üstü vatandaşların faydalandığı toplu taşıma araçlarının ücretsiz kullanımı uygulamasının, okuluna ulaşmaya çalışan öğrencileri de kapsamasının hem aileleri büyük bir maddi külfetten kurtaracağını hem de çocukların ulaşımını daha güvenli kılacağını belirten TÜRKMEN, “bu uygulama trafik yoğunluğunu azaltacağı gibi vatandaşın evinden okuluna daha sağlıklı şartlarda ulaşmasını sağlayacaktır”  dedi.

ANAYASAL HAKLARA ERİŞİM DEVLET GÜVENCESİNDE OLMALI

Eğitim ve öğrenimin Anayasal bir hak olduğunu kaydeden Elif Doğan TÜRKMEN, vatandaşın Anayasa ile tanınan haklarına ulaşımının da devlet güvencesinde olması gerekliliğini ifade ederek, konu ile ilgili bir kanun teklifi vereceğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler