Suriye'de yaralanınca kaçtı, Adana'da boğuldu

Suriye'de yaralanınca kaçtı, Adana'da boğuldu

Suriye'de yaşanan iç savaşta yaralandıktan sonra ailesiyle birlikte Adana'ya gelen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki genç ağabeyiyle serinlemek isterken...


Suriye'de yaşanan iç savaşta yaralandıktan sonra ailesiyle birlikte Adana'ya gelen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki genç ağabeyiyle serinlemek isterken sulama kanalında boğuldu.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Levent Mahallesi'nde dün akşam üzeri meydana geldi. İddiaya göre, Suriye'nin İdlib şehrinde yaşarken 2.5 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle Beşşar Esad'ın askerliğinin attığı bombanın evlerine isabet etmesi sonucu Mühendislik Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Hüseyin El İbrahim (20), iki omuzundan yaralandı. Aile bunun üzerine önce Hüseyin İbrahim'i tedavi ettirdi. Aile ardından da ülkelerinde her gün ölüm tehlikesi yaşadıkları için İdlib ve Suriye'yi terk ederek 5 gün önce Adana'ya geldi. Anne Rukiye (46) baba Yusuf (51) ve 4 çocuğuyla birlikte aile Adana'da Levent Mahallesi'nde akrabalarının yanına yerleşti. Dün akşam üstü ise Muhammet İl İbrahim (23) ile savaşta yaralanan ve yaraları daha yeni iyileşen Hüseyin El İbrahim (20) DSİ'ye ait sulama kanalına girerek serinlemek istedi. Ancak Hüseyin İl İbrahim kısa bir süre sonra kanalda kayboldu. Bunun üzerine çevredeki vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen Su Altı Polisi El İbrahim'i aramaya başladı. Bu arada ağabey Muhammet El İbrahim de gözyaşlarına boğuldu. Gece boyunca yapılan aramalarda El İbrahim bulunamadı. Anne, baba ve ağabeyde sulama kanalı boyunca El İbrahim'i aradı. Anne gözyaşları içinde elinde oğlunun fotoğrafıyla "Biz Suriye'den Esad'ın zulmünden kaçtık. Evimize bomba düştü oğlum iki omuzundan yaralandı. Ölümden son anda kurtuldu. Oğlum üniversitede mühendislik okuyordu. Çocuklarımız ölmesinler diye Adana'ya geldik ama oğlumun biri burada boğuldu. İşte bu Esad'ın pisliği" dedi.

Bu sırada, Su Altı Polisi sabahleyin erken saatlerinde tekrardan arama çalışması başlattı. Gencin bulunması için DSİ kanala gelin suyu kesti. Bununda yardımıyla polis Hüseyin EL İbrahim'in cansız bedenini düştüğü yerden 3 kilometre uzakta kanalın içinde bulundu. Ceset polis tarafından çıkartılarak otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler