Toros köylüsüne fidan desteği 

Toros köylüsüne fidan desteği 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın köylülere ek gelir getirici çalışmaları kapsamında Adana'nın Feke ilçesinde bakımın ardından kurayla köylülere dağıtılmak üzere 90 dekar alanda 2 bin 500 ceviz fidanı dikildi

ADANA (AA) - Adana'da orman köylüsüne destek amaçlı 90 dekar alanda 2 bin 500 ceviz fidanı dikildi. Fidanlar birkaç yıl bakım çalışmasının ardından kura yöntemiyle köylülere dağıtılacak. 

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, ​Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü, 2015 yılında yürürlüğe koyduğu "5 bin köye 5 bin orman eylem planı" ile "Gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmaları" kapsamında yeni ceviz ormanları kurarak orman içinde yaşayan köylülere ek gelir desteği sağlıyor.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü de bu alandaki son faaliyetini Feke’de gerçekleştirdi. Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü'nün takip ve kontrolünde yürütülen çalışmaları Feke İşletme Müdürlüğü bünyesindeki Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği yerine getirdi. Şeflik, tüm arazi hazırlıklarını tamamladığı Mansurlu ve Çondu köylerindeki toplam 90 dekar alanda 2 bin 500 ceviz fidanını toprakla buluşturdu. Damlama sulama sistemiyle sulanan ceviz fidanları birkaç yıl bakım çalışmasından sonra köylülere kurayla verilecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, özellikle orman köylerinde yaşayan vatandaşlara ek gelir sağlamak amacıyla Bakanlık ve Genel Müdürlüğün destekleriyle bu tür projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler