Türk STK'lardan ihtiyaç sahibi ailelere kurban yardımı

Türk STK'lardan ihtiyaç sahibi ailelere kurban yardımı

Türkiye'den dünyanın dört bir yanına giden STK ve yardım kuruluşlarının temsilcileri, ihtiyaç sahibi ailelere kurban yardımında bulunuyor.

ANKARA

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Endonezya'da ve Türk Kızılayı da Kırgızistan'da Kurban Bayramı süresince ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere kurban kesti.

WEB TV ADANAPOST -  Türk STK'lardan ihtiyaç sahibi ailelere kurban yardımı

TDV görevlileri, Endonezya'daki Müslüman halka dağıtmak amacıyla 3 adada kurban kesimlerine başladı.

Bayram dolayısıyla başkent Jacarta'ya gelen 6 kişilik TDV ekibi, Aceh, Sulawesi, Nusa Tenggara'da kurban kesti.

Türkiye Diyanet Vakfı, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan Halep'in Cerablus ilçesinde de ihtiyaç sahibi bin 250 aileye kurban eti dağıttı.

Karadağ'ın kuzeyindeki Bijelo Polje şehrinde kesilen kurbanlar başkent Podgorica'daki Mehmet Fatih Medresesi ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Senegal Heyeti Sorumlusu Dr. Vugar Akifoğlu, 21 bin hisseye ait kurban etlerinin ihtiyaç sahibi 75 bin aileye dağıtılmak üzere hazırlandığını bildirdi. 

Etiyopya'nın 8 farklı bölgesinde de kurban dağıtım faaliyetlerine başlayan TDV, büyük gıda krizinin yaşandığı ülkede bu yıl da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

TDV Proje Yöneticisi Yüksel Sezgin, vakfın çalışmalarıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl yaklaşık 30 bin hisse kurbanı 120 bin aileye ulaştıracaklarını söyledi. 

Türk Kızılayı'ndan 32 ülkede kurban kampanyası

Türk Kızılayı ve Makedonya Kızılhaçı iş birliğinde bayramın ilk gününde Ustrumca şehrindeki mezbahada toplam 2 bin 100 küçükbaş hayvan kesildi.

Kurban kesim ve dağıtım törenine, Türkiye Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı Murat Sümer, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Makedonya Kızılhaçı Ustrumca Şube Sekreteri Lyupço Yankov ile Kızılhaç gönüllüleri katıldı.

Kınık, burada yaptığı konuşmada, kesilen kurbanların etlerini de ülkenin kırsal kesimindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını dile getirdi.

Kırgızistan'da da vekaleten kurban kesimi yapan Türk Kızılayı ihtiyaç sahibi vatandaşının yüzünü güldürdü.

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can'ın yönetimindeki ekip, başkent Bişkek'te modern bir kesimhanede yapılan kesimin ardından paketlenen etleri Çuy Bölgesi'ndeki köylerde ihtiyaç sahiplerinin evlerine tek tek giderek teslim etti.

Can, Türk Kızılayı olarak, "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganıyla Türkiye ile dünyada 32 ülkede vekaleten kurban kampanyası düzenlediklerini belirtti.

Suriye'de Kurban Bayramı 

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin Halep kentinin kuzeyinde, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'ten kurtarılan bölgede ihtiyaç sahibi 5 bin aileye kurban etti dağıttı.

İHH Suriye Çalışmaları birimi basın sözcüsü Yakup Alaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın hedefinin bu bölgedeki 15 bin aileye ulaşmak olduğunu söyleyerek ''Halep'in kuzeyindeki Azez, Cerablus, Bab ve Mare'de elektrikler olmadığı için kurbanlarımızın bir kısmı, Türkiye'de kesildikten sonra donduruculara koyularak Halep bölgesinde dağıtılacak.'' diye konuştu. 

İHH, Lübnan'daki mültecilere kurban eti dağıtıldı

İHH, Beşir Derneği ve Hasene Yardım Vakfı temsilcileri ile gönüllüleri, Johannesburg, Portelizabeth, Soweto ve Pretorya'da kestikleri kurbanları yardıma muhtaç Afrikalılara dağıttı.

İHH ekipleri, Lübnan'a sığınan Filistinli ve Suriyeli mülteciler ile ihtiyaç sahiplerine de kurban eti dağıtıldı.

Başkent Beyrut, Sayda, Trablusşam, Eşşof, Sabra Şatilla, Burc el-Beracine, Marilyas, Akkar, Arsal, Bekaa, Sayda ve Katermaya'daki Filistinli ve Suriyeli mülteciler ile Lübnanlı ihtiyaç sahiplerine 999 hisse kurban eti dağıtımı yapıldı. 

Sadakataşı Derneği Filistinli mültecileri sevindirdi

Sadakataşı Derneği Lübnan'daki Burj el-Barajne kampında kurban keserek Filistinli mültecilere dağıttı.

Yaklaşık 20 bin mültecinin yaşadığı kampa kurban yardımlarını ulaştıran ve yerel bir yardım derneğinin rehberliğinde yardımları dağıtan Sadakataşı Derneği yetkilileri, sokaklarda gördükleri Filistinli mülteciler ile ayrıca sohbet ederek bayramlaştı.

Burkina Faso'da kadın ve çocukların bayram sevinci

Sadakataşı Derneği, dünyanın en yoksul ülkeleri arasında bulunan Burkina Faso'da da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Nüfusun çoğunluğu Müslüman olan Burkina Faso'da bayram coşkusunu derinden hissedenlerin başında kadınlar ve çocuklar geliyor. Bazı çocuklar şeker toplayabilmenin mutluluğunu yaşarken, özellikle temel gıda malzemelerinden yoksun oldukları için yeterli beslenemeyen çocukların Türkiye'den gelen heyetin gıda paketi hediyeleriyle büyük mutluluk yaşadığı gözlendi.

Afganistan

Türk Kızılayı, Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğu ve Afgan Kızılayı ile işbirliğiyle Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ve Cüzcan vilayetlerindeki ihtiyaç sahibi bin 400 yüz aileye kurban eti dağıttı.

Mezar-ı Şerif kentinde kurulan kurban çadırında düzenlenen törende konuşan Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren, Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluğun karşılıklı olduğunu söyledi.

Afganistan halkının Kurtuluş Savaşı'nda, Türk halkına yardım ettiğini vurgulayan Erdeviren, artık sıranın Türk halkında olduğunu belirtti. Erdeviren, Türkiye'nin her zaman Afgan halkının yanında olmaya devam edeceğine dikkati çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler