Türkiye hızla dijitalleşiyor?

Türkiye hızla dijitalleşiyor?

 Adana'da başlayan ve 9 Aralık'ta İzmir'de son bulacak Intel Kanal Konferansları'nın İstanbul'da düzenlenen zirvesinde konuşan Intel Türkiye Genel...

 

Adana'da başlayan ve 9 Aralık'ta İzmir'de son bulacak Intel Kanal Konferansları'nın İstanbul'da düzenlenen zirvesinde konuşan Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem, Türkiye'nin dijitalleştiğine dikkat çekti.

2010 itibarıyla internet kullanıcı sayısının 32 milyona ulaştığını kaydeden Ertem, Facebook üye sayısının 24 milyonun üzerine çıktığını söyledi. 30 milyon MSN Messenger kullanıcı sayısı ile dikkatleri üzerine çeken Türkiye, Avrupa'nın 7. büyük internet pazarı. Ayrıca, kullanıcıların internette geçirdiği süre ile Avrupa 2.'si ve dünya 5.'si. Çiğdem Ertem, teknolojik yenilikler hakkında da bilgi vererek, geçtiğimiz dönemde duyurusu yapılan ve Intel, Sony, Google ve Logitech işbirliği ile hayata geçirilecek olan Akıllı TV'nin 2011 ve 2012 yıllarının en önemli teknolojik gündemlerinin başında geleceğini belirtti. Ertem, her gün 1 milyon adet PC satıldığını, 2012 sonunda bu adetlerin yıllık bazda 500 milyonu aşacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler