Türkiye'yi tehdit eden ABD'yi bekleyen ağır bedel

Türkiye'yi tehdit eden ABD'yi bekleyen ağır bedel

Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği harekatı ve olası Menbiç operasyonunu engellemek için hamle üstüne hamle yapan ABD, McMaster ve Tillerson ziyareti öncesi korgeneral Funk ile mesaj vererek Türkiye'nin nabzını yoklamaya çalıştı.

ABD, PYD/PKK'lı teröristlerin yuvalandığı Münbiç'te örgüte desteğini sürdürüyor.

Funk ile Türkiye'yi tehdit eden ABD'nin yaptığı hesap yanlışının ise ağır sonuçları olabilir.

ABD'li asker coniler PYD'li teröristlerle kol kola

 

Şehitlerin acısı ünlüleri de yasa boğdu

Mattis: PYD/PKK unsurları diğer bölgelerden Afrin'e kaydı

Zeytin Dalı Harekatı'nda 1369 terörist etkisiz hale getirildi

Terör propagandasına 666 gözaltı

WEB TV ADANAPOST - Çavuşoğlu: ABD ile ilişkileri ya düzelteceğiz ya da tamamen bozulacak

Yıldırım: Türkiye buralara sahip olmasa Avrupa büyük bedel öder

Muhammediye köyü ve Amara Tepesi terörden temizlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Menbiç'e yönelik operasyon mesajı vermesi sonrası basının karşısına geçen ABD'li general Funk Türkiye'yi tehdit ederek “Bizi vurursanız, agresif şekilde karşılık veririz” mesajı vermişti.

Türkiye'nin operasyonunu engellemek için YPG'lilerle poz veren general gazetecilerin “en çok neden endişe ediyorsunuz” sorusuna verdiği cevap ise röportajın en dikkat çeken kısmıydı. Funk o soru üzerine "Yanlış hesap” yanıtı verdi. Yani Türkiye'ye aba altından sopa göstermeye kalkarak yanlış hesap yapmayın karşınızda ABD var ona göre demek istiyordu. Ancak Washington tarafından McMaster ve Tillerson ziyareti öncesi Türkiye'nin nabzını ölçmek için eline tutuşturulan yazıyı okuyan Funk'ın farkında olmadığı şey ABD'nin pozisyonunun yanlış olduğuydu.

Türkiye operasyon için tüm dünyaya net bir şekilde mesajını çok önceden vermişti. Afrin sonra Menbiç daha sonra ise Fırat'ın doğusu... Türkiye'nin terörü temizleme amacından vazgeçmesini beklemek hayalden başka bir şey değildir.

ABD yanlış pozisyonda çünkü;  Uzun yıllardır müttefiki olan Türkiye'ye karşı PYD'nin yanında yer alan, silah veren, eğiten ve Zeytin Dalı harekatına karşı teröristlere lojistik ve askeri destek sağlayan, tünel ve beton mevziler hazırlayan ABD idi.

ABD İÇİN BEDELİ AĞIR OLUR
ABD'li generalin Türkiye'ye karşılık veririz diyerek PKK için Türkiye ile çatışmaya girmesinden en çok zararlı çıkacak taraf ABD'dir. Eğer böyle bir durum gerçekleşirse; yaşanacak kriz Rusya ve İran'ın işine gelecektir. İki NATO üyesi arasında yaşanan bu çatışma NATO'yu dağılmaya kadar götürür. ABD, Türkiye'yi tamamen kaybeder ve Ortağu'da yapayalnız kalır. Bölgede önü alınamayacak büyük bir krizi tetikler ve ABD bölgede tutunamaz hale gelir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler