Ülkücü Şehit Yunus Uzun Kabri Başında Anıldı

Ülkücü Şehit Yunus Uzun Kabri Başında Anıldı

Aydın Özel Tip Kapalı Cezaevi’nde elektrik çarpması neticesinde şehit olan Yunus Uzun vefatının 30’uncu yıldönümünde kabri başında anıldı.

Çukurova’ya bağlı Çungurlu köyü mezarlığında gerçekleştirilen anma töreni, Kuran’ı Kerim ve duaların okunmasıyla başladı. Ardından törene katılan konuklar, Yunus Uzun’un kabrini ziyaret ederek, karanfil bıraktı.

Kuran-ı Kerim ve okunan duaların ardından konuşma yapan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan,” Bugün burada hemşerimiz Yunus Uzun’un vefatının 30’uncu yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenliyoruz. Yunus Uzun ve diğer büyüklerimiz bu dava için, ülke için, milli birlik ve beraberliğimizi devam ettirebilmemiz için şehit oldular. Ülkücü bir belediye olarak, büyüklerimizin anısına, hatıralarına sahip çıkmak görevimiz. Böyle güzel bir programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılan siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanı Emin Canlı ise konuşmasında, ”Şehitlerimiz yol başçımızın bizlere emanetidir. Emanetlere sahip çıkmak bizlerin asli görevidir. Bu kutsal dava için içimizden gelerek, canı gönülden mücadele etmeliyiz. Şehidimiz Yunus Uzun abimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler