Ünüvar’dan “Çanakkale Zaferi” Mesajı

Ünüvar’dan “Çanakkale Zaferi” Mesajı

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar: “Çanakkale kahramanlarının torunları aynı ruhla emanete sahip çıkıyor”

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, vatanı, bayrağı ve özgürlüğüne kastedenlere karşı 103 yıl önce Çanakkale’de destan yazan kahramanların torunlarının, bugün de aynı ruhla atasının emanetine sahip çıktığını kaydetti.

Ünüvar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu destansı zaferin, Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü sembolü olduğunu vurguladı.

Tarihten silinmek istenen Türk milletinin, Çanakkale’de bütün imkânsızlıklara rağmen; göğsünde imanı, yüreğinde vatan ve bayrak aşkıyla yedi düveli dize getirdiğini ifade eden Ünüvar, “Çanakkale öyle bir destan ki kanla yazılmıştır” dedi.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a ait “Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor. Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer” dizelerinin destansı mücadeleyi en güzel şekilde anlattığını dile getiren Ünüvar, “Çanakkale Harbi, sel gibi akan düşmana karşı bir bent gibi durup, geçit vermeyen kahramanlarımızın destanıdır. 18 Mart 1915 tarihi, milletimizin küllerin içinden çıkarak kıvılcımları yangınlara dönüştürdüğü gündür. Bu savaş, genç yaşlı demeden halkın bütün kesimlerini bir araya getirmiş, omuz omuza mücadeleye sevk etmiştir” ifadelerini kullandı.

Çanakkale’de birçok ülkenin birleşerek, Türk milletinin üzerine geldiğini belirten Ünüvar, mesajında şunları kaydetti:

“Ecdadımız imanlıydı, zafere inanmıştı. Dünyanın dört bir yanından gelen düşman askerlerinden bazıları Çanakkale’ye niçin geldiğini, niye Türklerle savaştığını bile bilmiyordu. Bu cephede kazanılan zaferle bağımsızlık ruhu vücut bulmuş, tüm itilaf devletlerinin oyunu ve planı bozulmuştur. Sonuçta zafere inananlar muzaffer olmuş ve tüm dünya bu zaferi konuşmuştur.”

Aynı inanç ve ruhun, Türkiye’nin bir darbe girişimiyle işgal edilmek istendiği 15 Temmuz’da tekrar hayat bulduğunu vurgulayan Ünüvar, “Vatanı, bayrağı ve özgürlüğüne kastedenlere karşı 103 yıl önce Çanakkale’de destan yazan kahramanların torunları, bugün de aynı ruhla atasının emanetine sahip çıkmıştır, çıkmaya da devam edecektir. Sınırlarımız içerisinde ve sınır ötesinde terör örgütlerine ve onların arkasındaki karanlık güçlere karşı verilen amansız mücadele bunun en büyük kanıtıdır. Kurulan her türlü hain tuzak, milletimizi kardeşçe yaşama arzusundan; vatanına, bayrağına ve bağımsızlığına olan tutkusundan vazgeçiremeyecektir. Geriye baktığımızda, ülkemizin her köşesinden şahadete koşan gençlerimizi, Seyid Onbaşıları, eğitimlerini yarıda kesip cepheye koşan ve şehit olan tıbbiye öğrencilerini asla unutamayız, unutmamalıyız. Dün olduğu gibi bugün de ülkesi için, mukaddes değerleri için hiç düşünmeden cepheye koşan şehitlerimizin mekânları cennet olsun. Çanakkale Zaferinin 103. yılında kahramanlarımızı şükran ve rahmetle anıyor, Yüce Allah’tan milletimize bir daha böyle zor günleri yaşatmamasını diliyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler