Vali Demirtaş’ın 23 Nisan Mesajı

Vali Demirtaş’ın 23 Nisan Mesajı

Vali Mahmut DEMİRTAŞ’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 98. Açılış Yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

Milletimizin kendi iradesi ile kendini yönetebilme azim ve kararlılığını gösterdiği, her safhası bir birinden anlamlı kahramanlık timsalleri ile dolu olan İstiklal Harbimiz, aynı zamanda eşi benzeri görülmemiş bir bağımsızlık ve ulusal egemenlik mücadelesidir. 23 Nisan 1920 tarihi ise, vatanın dört bir tarafının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği bir dönemde, yeniden dirilişimizin, şahlanışımızın, ayağa kalkışımızın simgesidir.“Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir” parolasıyla başlayan milli mücadelenin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla taçlandırıldığı, aziz milletimizin bağımsızlığından ödün vermeyeceğinin tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği kutlu bir zaman dilimidir.

 

Tarihin her sayfasında şanla, şerefle yerini alan milletimiz, istiklal aşkı ve istikbalde de var olma arzusunun önünde hiçbir gücün mukavemet gösteremeyeceğini 15 Temmuz hain darbe girişimini bertaraf ederek bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde özgür yaşama iradesini hedef alan alçak darbe girişimine karşı Türkiye Büyük Millet Meclisinin milletimizle birlikte verdiği mücadele “Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir” anlayışının tüm benliğimizde yer ettiğinin de en güzel göstergesidir.

 

Ulusal egemenliğimizin tescillendiği 23 Nisan, Atatürk tarafından çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir. Atatürk, dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek lider; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da dünyada kutlanan yegane çocuk bayramıdır. UNESCO'nun 1979 yılını 'Dünya Çocuk Yılı' olarak ilan etmesinin ardından, 39 yıldan bu yana 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm dünya çocuklarıyla bir arada, büyük bir coşku ile kutlanmaktadır.  Dünya’da savaşların sona ermesi, gözyaşının dinmesi ve dünya barışı adına, geleceğin büyükleri olan dünya çocuklarının bu gün vesilesiyle bir araya gelmeleri, çocukça bir masumiyetle birbirleriyle kucaklaşmaları geleceğin dünyası adına büyük anlam taşımaktadır.

 

En önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Bununla birlikte geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı; ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten, kendine güvenen, geleceği okuyabilen, teknolojiyi üretip kullanabilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamak, ortak sorumluluğumuz ve en temel hedefimizdir.

 

Bu vesile ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. Yıldönümünde,Cumhuriyetimizin kurucusu, TBMM'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Kurtuluş Savaşı’nı sevk ve idare eden birinci Meclisteki mebuslarımızı, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Milletimizin, Adanalı hemşerilerimin, tüm dünya çocukları ile birlikte yarınlarımızın umudu evlatlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler