Vali Demirtaş’ın 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı Mesajı

Vali Demirtaş’ın 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı Mesajı

  Vali Mahmut DEMİRTAŞ’ın 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı MesajıTürk Basınında Sansürün kaldırıldığı gün olan 24 Temmuz, her...

 

 

Vali Mahmut DEMİRTAŞ’ın 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı Mesajı

Türk Basınında Sansürün kaldırıldığı gün olan 24 Temmuz, her yıl ‘Gazetecilik ve Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Toplumun haber alma özgürlüğünü sağlayan, kamuoyu adına soran, sorgulayan, araştıran ve irdeleyen, halkın aydınlatılması ve bilgilendirilmesi adına üstlendiği önemli misyon ile basın ve gazetecilik mesleği; Demokrasimizin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi adına hayati bir görevi yerine getirmektedir.

          Özgür basın, özgür toplum olma yoluna uzanan merdivenin en önemli basamaklarından biridir. Basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olarak kutlanan ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ dolayısıyla, vurgulamak istiyorum ki; “ Basın ifade ve haber alma özgürlüğünün güvencesi olduğunu bir kez daha göstermiştir. Basın yayın kuruluşlarımız, demokrasi ve onun temelini oluşturan millet iradesinden yana tavır almıştır. Ulusal ve yerel basın kuruluşlarının olağanüstü kriz dönemlerinde ne kadar önemli bir işlevi yerine getirdiği, yaşadığımız darbe girişiminde bir kez daha ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz’da vatana ihanet hareketinde, sorumlu yayıncılık örneği gösteren basın yayın kuruluşlarımız yaptıkları yayınlarla halkımız ile birlikte, sözde darbenin püskürtülmesinde büyük bir rol oynamıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Zor şartlar altında görevlerini en iyi şekilde ve özveriyle yerine getiren tüm yazılı, görsel ve işitsel Basın ve Gazetecilik mesleği mensuplarımızın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına yürekten inanıyor, tüm basın mensuplarımızın ‘24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

adanapost.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler